Hovorová angličtina

Eurydiko: Slovník, který slovíčka kontroluje, bohužel není 100%. Udělal jsem ‚výcuc‘ z cca 30 anglických a amerických románů, a slovíčka, která se tam objevila, jsou obsažena ve slovníku. Ale zdá se, že na všechna slovíčka v těchto knihách pamatovali. Pro plnou verzi již dlouho plánuji update slovníku, aby program uměl i podobné vychytávky jako PERT a PRAT.

Děkuji za radu ohledně gotta atd.

to nevadí, stejně mě to baví a pak to kontroluju, jestli ty slova,co mi slovník neuznal, existují nebo ne. něco z toho, co nebylo uznané jako správné v té hře, jsem např. našla už i v tom slovníku the sages …

Marek Vít: Dobrý den, nevíte jak nejlépe bych mohla své studentce vysvětlit výslovnost koncovky „ed“ u pravidelných sloves? Vím, že se čte „t“, „d“, nebo „id“, ale nevím jak jí to mám vysvětlit.
Já sama jsem se anglicky naučila během pobytu v cizině (a teprve se učím jak správně učit a gramatiku vysvětlovat…)a jediné mé vysvětlení, které bych jí poskytla je „to přece musíš cítit“… :shock: …děkuju „eternity“

Výslovnost ED – No, je to vlastně logické a ryze funkční. Vždy by to mělo být D. Pokud už slovo na D nebo T končí, potom so sdamozřejmě není možné, amusíme přidat I /wanted, decided/. No a pokud slovo končí na neznělou hlásku (např na -k), tak to taky nejde… a můžete to zkusit vyslovit worked (w3:kD). U těch se prostě díky neznělému K změní znělé D na neznělé T.
Takže: Pokud to jde, vyslovujeme D, pokud ne, msuíme použít ID a nebo T.

Děkuju

Víte, že si můžete na profil nahrát svoji ikonku 40×40 pixelů? Foto, obrázek, kresbu, symbol… cokoliv. :idea:

Pokud máte nějaký nový dotaz, klidně pro něj založte novou diskusi. Je to snadné a bude to potom přehlednější, než když všechno budeme psát do tématu ‚hovorová angličtina‘, i když dotazy s hovorovou angličtinou moc nesouvisí. :idea:

O tu ikonu se právě snažím. Už z toho mám uplnou miniaturu a pořád mi to nějde. Asi jsem stupid, ale už nevím jak jinak na to. :-(

to Nikita: můžete prosím Váš problém upřosnit?? proč to nejde? hlásí to nějakou chybovou hlášku? co Vám to píše?

Piše, že je to pořád hodně velké. Že má mít jen 3kb

Ale rozměry už mám jen 23×30, nevim jak jinak to zmenšit na 3kb

Zkuste se přesvědčit jaké rozměry Vaše ikonka ve skutečnosti má (ve Windows – stačí např. v prázkumníku kliknout na Vámi vybranou ikonku pravým tlačítkem, vlastnosti)

Rozměry jsou pouze jednou z možností jak zmenšít celkovou velikost souboru… asi nejdůležitější je zvolit správný typ souboru popřípadě barevnou hloubku apod…

No tak to vzdávám!

gratuluju! :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.