Kindle – zkušenosti, tipy

iPad je úžasný, ale za ty prachy by byly tři Kindle :-) a číst bych na tom nevydržela, kvůli tomu podsvícení.

prosím vás, který slovník (verze) je součástí Kindle?

Kindle obsahuje tyto slovníky:

1. The New Oxford American Dictionary – Second Edition
2. Oxford Dictionary of English – Second Edition, Revised

Je možné dokoupit i další slovníky.

Já si například dokoupil studentský slovník Merriam-Webster's, který mi vyhovuje víc.

Kolega si koupil Kindle přes Alzu a má tam jen Oxford Dictionary of English, ale zato nějaké knihy v češtině (bibli, Kámasutru a tak různě :-) ). Když si koupíte Kindle přes Amazon, budete tam mít to, co psal Honza přede mnou.

díky za informace :-)

Ono to stejně člověka přestane bavit po chvilce vyhledávat, bo než tam člověk dojede tím kurzorem tak to docela trvá. Kdyby ta čtečka měla dotykový displej, tak je o nečem jiném :)

It's still in its infancy, you gotta understand:-)

Stejně budou za 2 roky tyhle čtečky přežitek. Apple už má patent na hybridní displey / LCD/e-ink v jednom, které bude možno libovolně přepínat mezi sebou. Viděl bych to tak na iPad 4.-5. generace…

To Filip: záleží na tom, kolik za to bude Apple chtít. iPad by se mi fakt líbil, ale jak říkám, za ty prachy jsou tři Kindle :-) Ovšem hybridní display by mě asi přesvědčil (jen to dotykové ovládání mi moc nesedí).

S těma třema Kindlama, mně připomínáte jednoho kamaráda, co zase všechno převáděl na rumy :) Ipad je určo dražší, ale zase toho umí nesrovnatelně víc a s hybridním displayem by odpadla nutnost u sebe mít 2 přístroje. Kdo říká, že mu nesedení dotykové ovládání, tak většinou nevyzkoušel něco Apple, kde je naprosto dokonalé…

No já jsem iPad i iPod v ruce měla a vadí mi, že se dotykový display chtě nechtě zamatlá. A kdo to má pak pořád leštit. Moje dcery, které mají mobil s dotykovým displayem, to tky zmiňují jako nevýhodu. A podotýkám, že si myjeme ruce :-) , prostě asi máme nějakou jinou hranici snášenlivosti těchhle „drobností“. :-D

Ajo. To ja zase nemám rád když ten display nereaguje tak jako má, hlavně u těch levnějších mobilů :) Se zapatláním displaye se musí počítat, když na to člověk ťapá, ale ja to vždycky utřu o tričko a je klid :)

Nějaké informace o Kindle a učení cizích jazyků:
http://www.amazon-kindle.cz/…-zkusenosti/

Učím angličtinu a sám se učím vícero cizích jazyků. Kindle se mi (od února) osvědčuje v maximální možné míře.
1. Výhoda oproti udělátkům, které umí i video a podobně je, že tady vás od četby nic nevyrušuje. Je to dělané přímo na čtení textu, a to velice komfortně jak pro oči tak pro držení.
2. Výhoda oproti papírovým knihám je rozměr a možnost vecpat knihovnu do kapsy.
3. Perfektní je nejen přítomnost slovníků (a jdou doinstalovat další v různých kombinacích jazyků, jednojazyčné i zrcadlové), ale také způsob použití – najedete kurzorem před dané slovo a výraz se zobrazí na horním či spodním okraji stránky tak, aby nepřekážel. Pokud Dva řádky nejsou dostačující, tlačítkem Enter se dostanete přímo do slovníku a jiným tlačítkem zpět.
4. Můžete si zvýrazňovat text a ten se pak ukládá do zvláštního souboru – citáty, použití slov ve větách, samostatná slovíčka či výrazy. Soubor pak můžete editovat v texťáku a třeba se tak učit (vypisovat) slovíčka z knihy.
5. Zasláním souboru DOC na adresu svého Kindlu dostanete textový soubor do čtečky, převede se automaticky – neměl jsem problémy s konverzí rozličných znaků (vyzkoušena zejména řečtina, japonštinu mám v PDF a arabštinu rovněž, západoevropské jazyky to zvládá v pohodě, tu zmiňovanou ruštinu jsem nezkoušel, ale přijde mi zvláštní, že by to Kindle nezvládl).
6. Běžně si převádím výpisy slovní zásoby, články z webu, všechno možné. Lze si nechat zasílat čerstvé zprávy z různých online periodik.
7. Dostupnost cizojazyčných knížek na jediné kliknutí je jedinečná a trošku zrádná :-)
8. Slovních her v angličtině je pár a na jejich zakoupení se musí drobným fíglem, ale občas i to učení zpestří.
9. PDF se musí dobře oříznout a zpracovat, aby se na Kindlu správně zobrazovala, ale není to zase tak těžké. Na druhou stranu práce s PDF není úplně pohodlná.

prosím, kde najdu nějaký překladový slovník pro Kindle a jak ho tam zprovoznit (bez možnosti WiFi připojení)? Předem díky… :oops:

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.