Help for English

Označení přečteného

 

Dobrý den, moc by se mi hodilo, kdyby se již přečtené odkazy nějak odlišili od nepřečtených. Něco jako navštívené odkazy se zvýrazní jinou barvou.

Tuto funkci do budoucna plánujeme. Díky.

dovolím si ještě doplnit, že existují dvě možnosti jakým tuto funkcionalitu realizovat:

:idea: první možnost je na straně prohlížeče – prohlížeč si pamatuje stránky, které navštívíte a ty potom zobrazí jinou barvou – jako nevýhodu bych označil právě to, že je to na straně prohlížeče, takže například pokud stejný prohlížeč využívá víc lidí – tak si někdo z Vašich blízkých přečte článek a Vám se označí jako přečtený. Nebo pokud si například v práci přečtete článek tak doma se Vám doma nezobraz přečtené nebo nepřečtené články…

:idea: druhá možnost je na straně serveru – v takovém případě si u každého přihlášeného uživatele bude HelpForEnglish pamatovat, jaké články četl a bude je např. graficky odlišovat. Výhodou je již zmíněná možnost, že si v práci něco přečtete a doma o tom můžete mít taky přehled – toto řešení bych označil za takové systémovější…

Jako konečné řešení bude asi nejlepší zvolit kombinaci obojího. Co si o tom myslíte Vy?

Ta moznost na strane prohlizece by mela fungovat automaticky? Myslim zde na tomto webu. Nemam totiz pocit ze by se mi nadpisy (odkazy) na jiz prectene clanky zobrazovaly odlisnou barvou. Na jinych strankach (google, seznam) to samozreme funguje.

Ano, tato funkce je automatická přímo v prohlížeči, funguje ale tak, že pokud prohlížeč zjisti, že odkaz už byl navštíven, tak ho nabarví jinou barvou, kterou si můžeme nastavit.

A to je problém právě na HelpForEnglish, kde jsme onu jinou barvu nastavili na stejnou jako odkazy nenavštívené, proto tato funkce na HFE vlastně „nefunguje“.

Důvodem, proč jsme to takto nastavili je že funkce, která mění barvu odkazů (jak to známe např z google nebo seznam) dle mého názoru příliš ruší a stránky pak působí nekompaktně „rozhádaně“.

Určitě bych byl pro stranu serveru, prohlížeč mohu i přeinstalovat a zase to zmizí. Když to bude na serveru, bude to určitě uživatelsky lepší.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.