Help for English

Americká angličtina - Kniha

 

Ahoj, nevíte o nějaké dobre učebnici Americké angličtiny?…

jde o to, jakou učebnici máte na mysli… gramatiku? Slovní zásobu? Kurzovou učebnici? Učebnici pro samouky? Učebnici výslovnosti?

Gramatiku, slovni zasobu a i poslech

Já jsem našla pouze American English Pavla Strejce. Pokud někdo víte ještě o něčem jiném, taky by mě to moc zajímalo. :?: Americká angličtina je u nás něco jako sprosté slovo, všechno se točí jen kolem té britské – učebnice, poslechy, zjednodušená četba…

Na gramatiku jsou špičkové učebnice řady AZAR:
http://www.pearsonlongman.com/ae/azar/

Are you looking for something for self-study or group study?

O knize American English – Pavel Strejc vim, ale hledam jste neco jineho…podle nazvu me zaujala tato http://www.amazon.com/…p/0764173693

Hodi se to i pro zacatecniky?

„Are you looking for something for self-study or group study?“
self

Nechápu proč se chceš učit americkou angličtinu a přitom sleduješ seriály s českým dabingem a o ten největší zdroj, ze kterýho čerpat, se sám připravuješ. A podle tvýho posledního příspěvku bych se klidně nebál otevřit klasickou učebnici gramatiky a zbytečně zatím nevymýšlet :)

Serialy bouzel sleduju v Cz, proptoze jsem zvykly na dabing, ale filmu sleduju v Aj a zacinam i s aj titulkami. Americka Aj je pro mne mniohem vyhodnejsi. A jsou? :-D

Co jsou? Učebnice gramatiky? Tak jestli zkousneš, že to je většinou z britských nakladatelství, tak jich je dost. Určitě něco najdeš tady v recenzích :)

Capik: Filip má v podstatě pravdu. Nicméně řada Azar jsou původně americké knihy, i když ji koupil před lety Longman. Sice se mi líbila více druhá edice, než třetí, ale to se nedá nic dělat. Osobně řadím tyto učebnice gramatiky hodně vysoko. Dokonce výš než Murphyho, i když jsou stavěty úplně jinak než Murphy.

A pokud bych chtěla nějakou komplexní učebnici vhodnou pro samouky (zatím se snažím učit zvlášť gramatiku, zvlášť slovíčka, ale mám v tom dost „hokej“)? existuje něco pro mírně pokročilé?

To Filip: pro začátečníka je to asi jedno o jakou AJ jde, ale jinak si myslím, že je důležité odlišovat. pokud si budu chtít udělat nějakou zkoušku, musím se držet pouze britské, nebo americké angličtiny. Mě osobně se ta britská nelíbí, navíc Britové používají stejně nejvíce nářečí a kdo tomu pak má rozumět…

Škoda je, že americké učebnice se k nám ani nedostanou a člověk pak neví, co vlastně existuje (prý by o ně stejně nebyl zájem, tak proč něco objednávat). A když už něco najdu na Amazonu, nemám představu, jak moc „použitelné“ to je a o co vlastně jde.

Uvazuji ze si objednam Destination B1, ale mozna si koupim i tu co mi radis ty…a je dobra pro zacatecniky?..a jakou z nic bych mel spise zvolit?

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.