Help for English

Materiály na FCE a CAE

 

Vím, že podobných témat je tady více, ale jsou všude roztahané po fórech. Otázka zní: Jaké materiály používáte při přípravě na zkoušky FCE a CAE? Upevňuji si úroveň FCE a pak bych ráda přešla na CAE, ale plavu v množství materiálů. Přemýšlela jsem, že si projedu knihy na slovní zásobu Oxford Word Skills (Intermediate a pak Advanced), OWS Idioms and Phrasal Verbs (Intermediate a pak Advanced), gramatiku a cvičné testy. Přijde mi to, ale velice roztahané (množství učebnic), ale zároveň jsem zase nenašla učebnici, která by obsáhla takové množství co je v těchto knihách (mám ještě Destination, ale špatně se mi z ní učí slovíčka, mám radši, když to rovnou vidím na příkladových větách). Myslíte, že mám dobrý systém a mám vydržet, anebo mám zvolit jiný způsob? Budu ráda za rady a jakýkoliv tip jak se připravujete na zkoušky a jaké používáte materiály.

Systém je dobrý, nic bych asi neměnil. OWS jsou skvělé učebnice, nic se tím nezkazí.

Destination bych ale rozhodně používal, je tam obrovské množství informací, určitě se vyplatí ji projít a najít si nějaký způsob učení, který ti bude vyhovovat.

O Destination a učení:
http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…

Jinak bych nezapomínal na ostatní disciplíny jako je mluvení – hodí se nějaký kurz konverzace nebo najít si někoho s kým budeš mluvit.

Děkuji, ještě zkusím té Destination přijít na chuť :-)
Můžu se zeptat, které materiály používáš na učení na zkoušky ty? A nejen na zkoušky.

Taky používám Destination a OWS učebnice (obě Advanced)
Kromě toho jsem používal Ready for CAE, která obsahuje víceméně všechno v jedný učebnici, reading, listening, use of english, writing, speaking. Můžou ji používat i samouci. Delší dobu jsem ji tedy neotevřel, ale chci se k ní zase vrátit.

Dále mi dost pomáhá četba knih v originále a sledování seriálů, což jsou v poslední době jediné věci, které používám k urdžování a zlepšování angličtiny, nějak se mi nechcou otevírat učebnice :-)

k Destination: nejvíc se mi na ní líbí právě to, co jsem zatím neviděla jinde: učí rozlišovat mezi podobnými slovy. Frázová slovesa se „drží“ tématu lekce. Proto bychom neměli být zahlceni různými významy jednoho fr. slovesa. A učí zvykat si na kolokace a předložkové vazby aby pak angličtina zněla přirozeně.

Majulis, tím jsem Tě chtěla povzbudit :-)
(ale asi mluvíš o C1 a já o B2)

U Destination mám často problém (zejména u těch frází a kolokací), že nějaké nemůžu najít ve slovníku a nevidím to tedy na konkrétní větě. Pak se mi stává, že se učím něco co nechápu a je mi to vcelku k ničemu. Tak já nevím :-D

Ale vždyť v Destination máte na konci knihy vypsaná slovíčka/frázová slovesa apod. včetně významu a příkladové věty, ne?:-)

Majulis, taky o tom v poslední době přemýšlím, jak si kolokace, slovní vzorce, předložkové vazby a odvozená slova (v C1 i idiomy) lépe zapamatovat a hlavně používat. Chybí mi něco jako věty na překlad do angličtiny, protože i když je vidím v anglickém textu, tak se nad tím vůbec nepozastavuji a intuitivně vím, co ta „fráze“ znamená.

v Destination jsou na konci vysvětlená pouze jednotlivá slovíčka. Fráze a kolokace jsou na konci pouze vypsané, ale není u nich žádný vzorová věta ani vysvětlení. Kdyby to tam bylo tak to neřeším :-D

Opravdu? :-D Já teda koukám do B2 a pro sekci glossary a phrasal verbs je ke každému heslu vysvětlení a příkladová věta… Ovšem jak je to s verzí C1/C2, to netuším:-D

Na straně 203 začíná seznam Phrases and collocation database – ty jsou pouze vypsané a žádné vysvětlení ani věta k nim není. O glossary a phrasal verbs se nebavím, tam to vysvětlení je, ale já mám právě problém s těmi frázemi a kolokacemi, proto to tady řeším :-)

Ještě jsem se chtěla zeptat, jak se nejlépe naučit na Use of English, to mi totiž moc nejde. Bude mi k tomu stačit již výše zmiňovaná OWS, Destination a nějaké testy z minulých let na FCE/CAE?

testy z minulych let pomohou nejlepe.

Přesně tak, já se taky na CAE připravovala bez učebnic. Stačí pořád dokola projíždět starší testy, rozšiřovat slovní zásobu a obklopit se angličtinou co to jde.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.