Help for English

Recept: Tradiční vánoční pudink

ALL LEVELS Vydáno dne 01.12.2006

Český překlad receptu na přípravu tradičního vánočního pudinku.



Tradiční vánoční pudink

Tento článek je určen těm, pro které je původní recept v angličtině příliš obtížný, nebo se chtějí ujistit, že popis přípravy správně pochopili. Před přípravou se ale asi budete muset vydat na lov přísad, ne všechny dostanete na pultech běžných obchodů. A pokud se vám přeci jenom podaří připravit něco tmavého, nevábného vzhledu, a ještě nevábnější vůně a chuti, gratuluji. Vánoční pudink se povedl.

Přísady:

230 g
rozinky (malé)
110 g
rozinky (sultánky)
110 g
rozinky
110 g
nasekaná kandovaná ovocná kůra
30 g
oloupané nasekané mandle
110 g
celozrnná mouka
1/2 lžičky
sůl
1/2 lžičky
strouhaný muškátový oříšek
1/2 lžičky
mletý zázvor
1 1/2 lžičky
pudinkové koření (směs skořice, muškát. oříšku, nové koření)
230 g
hnědý cukr
110 g
celozrnná strouhanka
230 g
rostlinný tuk
1
citrón, šťáva i kůra
1 lžíce
melasa
5 lžic
water and rum mixed

Pozn.:

V původním receptu jsou uvedeny tři druhy rozinek (currants, sultanas a raisins).

Příprava:

  • Vymažte litrovou formu na vaření pudinku a použijte velký hrnec, do kterého se tato forma vejde.
  • Omyjte rozinky v horké vodě a osušte.
  • Vložte rozinky do velké mísy s kandovanou ovocnou kůrou a mandlemi.
  • Prosijte mouku, sůl a koření, přidejte cukr, strouhanku a tuk. Dobře smíchejte a potom vmíchejte citronovou šťávu, kůru, melasu spolu s dostatečným množstvím směsi vody a rumu, a připravte tak měkkou směs.
  • Vyklopte směs do formy, přikryjte voskovaným papírem a alobalem, vložte formu do hrnce.
  • Do hrnce nalijte dostatek vody, aby sahala do poloviny stěny formy.
  • Přiveďte k varu, přikryjte hrnec a nechte pudink vařit pozvolna v páře 4 hodiny, kontrolujte hladinu vody, a v případě potřeby vodu doplňte.
  • Po uvaření pudink vychlaďte a uchovejte na chladném, suchém místě dva měsíce.
  • Před podáváním ohřívejte pudink znovu v páře po dobu tří hodin.
  • Vyklopte na servírovací tác a flamujte s brandy, pokud si přejete.
(Pudink můžete rozdělit na dva menší, v lednici vydrží až tři měsíce.)

Tento recept je z www.ichef.com. (Použito se svolením.)
Tento recept v angličtině si můžete přečíst ZDE.


Pokračovat můžete zde:

INTERMEDIATE

Recipe: Traditional Christmas Pudding

Recept na přípravu tradičního vánočního pudinku.
ALL LEVELS

Christmas Pudding - misc

Další slovíčka z receptu pro přípravu tradičního vánočního pudinku
ALL LEVELS

Christmas Pudding - ingredients

Přísady do tradičního vánočního pudinku
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Recept: Tradiční vánoční pudink 2 23258 Od Marek Vít poslední příspěvek
před 11 lety