Help for English

Ohlédnutí za rokem 2006

ALL LEVELS Vydáno dne 01.01.2007

Co se událo na Help for English v roce 2006, statistické údaje, poděkování, prostě ‚novoroční úklid‘.



Ohlédnutí za rokem 2006

Starý rok je již nenávratně pryč a ten nový právě začíná. Rád bych se ale ještě jednou k tomu uplynulému s vámi vrátil.

Co se událo

V lednu 2006 ještě téměř nikdo nevěděl, že nějaký web Help for English vůbec existuje. Měl tehdy průměrně cca 10 návštěv denně, z části jsem to byl já a Petr, a z části několik mých studentů. Počet materiálů se v tu dobu dal spočítat na prstech. Ale již tehdy jsme měli velké plány a myslím, že z velké části se nám tyto plány podařilo naplnit. Spíše bych řekl, že jsme dosáhli daleko výš, než jsme původně očekávali.

V březnu 2006 začala návštěvnost pomalu stoupat, protože jsme Help for English konečně přihlásili do vyhledávačů, jako je Seznam, Google, Centrum a další. Z celkového počtu cca 100 unikátních návštěv měsíčně jsme se najednou vyhoupli na cca 3000 návštěv měsíčně. V srpnu jsme naše stránky optimalizovali, aby lépe splňovaly požadavky vyhledávačů, a návštěvnost začala opět prudce stoupat. V prosinci byla dokonce denní návštěvnost cca 3000 lidí denně, nikoliv měsíčně! Takto vypadají grafy návštěvnosti za rok 2006:

graf z googlu

graf z našeho hostingu


Nyní, o dvanáct měsíců později, náš web vypadá tak, jak vypadá. V současnosti obsahuje více než 1000 různých materiálů pro studium angličtiny (testy, články, okruhy slovíček, atd.) Dohromady jsme strávili více než 1000 hodin práce na tvorbě tohoto webu.

Celkově jsme již zaznamenali více než čtvrt milionu návštěv. Odměnou nám byly především Vaše kladné ohlasy, komentáře a maily. Velkým oceněním pro nás i bylo vysoké umístění ve dvou soutěžích. V soutěži 'Křišťálová lupa 2006' jsme skončili na 6. místě v kategorii 'projekt roku', a do finále mezi nejlepší šestku jsme se dostali i v soutěži 'Broadbandová aplikace roku 2006'.

Poděkování

Výše popsané úspěchy určitě nejsou samozřejmostí a rozhodně vše není pouze mým dílem. Hlavní dík patří rozhodně Petrovi Hudíkovi, tomu, jehož práce možná není na první pohled tak viditelná, ale bez které by se tento web nikdy nemohl dostat na stávající úroveň. Petr se stará o to, aby vše chodilo, jak má. Pracuje na tom, aby stránky vůbec fungovaly, abyste vy, naši čtenáři, měli co největší komfort při používání stránek, tedy aby se testy samy vyhodnocovaly, abyste mohli při čtení článků snadno používat slovníček, abyste se mohli učit slovíčka online, aby se na všech prohlížečích vše zobrazovalo správně... a tak bych mohl pokračovat dále. Většina uživatelů internetu toto možná bere jako samozřejmost, ale dá to velkou práci. Díky Petře.

Dík patří i mé manželce, která je autorkou několika testů a obrovského množství ilustrací ve slovníku. A především snáší mé neustálé vysedávání u počítače.

Také děkuji dalším lidem, kteří se na tvorbě webu podílí. Děkuji manželům Waylanovi a Laurie Bram, dvěma v naší zemi žijícím američanům, kteří pro nás nahrávají poslechová cvičení a většinu nahrávek výslovnosti ve slovníku. Dík si zaslouží i Jana Schön, Jana Sedláčková, Lenka Glacová, Adéla Benešová, Jaroslav Nouza, Richard Monk, Corwyn Green a další autoři článků.

Velice si také vážím otevřeného a vstřícného přístupu lidí v nakladatelstvích Oxford University Press, Cambridge University Press, Macmillan a Black Cat, kteří nám laskavě umožnili publikování některých materiálů.

Děkuji i několika skvělým hudebním skupinám, zpěvákům a zpěvačkám. Ti nám dali svolení k umístění svých písní na naše webové stránky, a tím Vám trochu zpestřit studium angličtiny. Jsou to především Priscilla Ahn, Addison Road, Escape from Earth, Rapture, Sleepy Kingdom, The Clintons, Ryan Montbleau, Roger McGuinn, Land WayPher, The Chuckleberries, Carl Vasta, Azimuth Music.

Děkuji také našemu poskytovateli hostingu, Blueboard.cz, za bezproblémový chod, lidský přístup a ochotu pomoci či poradit. Pokud hledáte dobrý hosting, na tento jsem si po celý rok ani jednou nestěžoval.

Také děkuji i paní Mgr. Dagmar Červené z www.englishbooks.cz za sponzorování našich soutěží a poskytování dalších materiálů.

Jsme také vděčni za každý odkaz na nás, který jste na svých stránkách, blogu, či jinde na internetu uveřejnili. Děkuji.

V neposlední řadě samozřejmě děkujeme Vám, pilným čtenářům, studentům a učitelům angličtiny. Bez vaší podpory a kladného přijetí bychom těžko v úsilí pokračovali. Děkujeme.

Rok 2007

Pokud bude rok 2007 tak nabitý, jako rok 2006, myslím, že i Vy, i my se máme na co těšit. V novém roce bychom rádi ve své práci pokračovali, dále psali články, testy, cvičení, apod. Také máme v úmyslu rozjet nové zajímavé funkce webu, díky kterým bude studium angličtiny s námi ještě efektivnější a snadnější. Nebudu však nic prozrazovat.

Co je ale jisté, je, že i v roce 2007 budou naše služby zcela zdarma, free, gratis.

Do nového roku Vám přeji hodně štěstí, zdraví a úspěchů v životě. A jako učitel angličtiny Vám samozřejmě přeji i hodně úspěchů ve studiu tohoto jazyka. Doufám, že Vám náš web i nové funkce a prvky, které plánujeme pro rok 2007, v tomto nesnadném úkolu pomohou. Moc rádi se zde s Vámi budeme setkávat nadále, po celý rok 2007.


Budeme vděční, umístíte-li na své webové stránky/blog tuto ikonku odkazující na hlavní stránku našeho webu, či jen textový odkaz:
Help for English

Na svoji stránku prostě vložte tento HTML kód:



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2012

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2013

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2014

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Ohlédnutí za rokem 2006 7 12949 Od petko poslední příspěvek
před 17 lety