Help for English

Ohlédnutí za rokem 2007

ALL LEVELS Vydáno dne 01.01.2008

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…



Ohlédnutí za rokem 2007

Opět tu máme Nový rok a s ním již druhý článek s názvem 'Ohlédnutí za rokem...'. Rád bych se s vámi v několika řádcích podělil o své dojmy z uplynulého roku, shrnul vše důležité, co se za tuto dobu na našem webu událo, nahlédl s vámi do statistik a poděkoval těm, kteří se do tvorby stránek Help for English zapojili.

Co se událo

V prosinci roku 2006 náš web obsahoval cca 1000 studijních materiálů, ať již článků, testů, cvičení, okruhů slovní zásoby apod. Rekordní návštěvnost za celý rok 2006 byla 3000 unikátních návštěvníků za den (v prosinci). Od té doby se toho hodně událo. Počet materiálů vzrostl o cca 700, každý den tedy průměrně přibyly dva články, testy, okruhy slovíček apod. Návštěvnost se také více než zdvojnásobila. Nejvíce návštěv jsme zaznamenali 22. října, kdy k nám přišlo celkem 8000 studentů angličtiny. Za celý rok 2007 našich služeb využilo téměř půl milionu lidí. Zde se můžete podívat na statistiky za celý rok:

statistics Help for English 2007


V průběhu roku jsme spustili několik důležitých služeb a prvků:
  • Diskusní fórum - fórum, kde se můžete na cokoliv zeptat ohledně angličtiny, popovídat si s ostatními uživateli, podělit se o své názory apod.
  • Uživatelské profily - každý uživatel se u nás může zaregistrovat (zdarma) a vytvořit si svůj profil, podpis, ikonku apod. Ten potom může využívat pro přispívání do diskusního fóra, psaní komentářů, posílání soukromých zpráv jiným uživatelům, sledování své úspěšnosti v testech a cvičeních apod.
  • Dvojklikový slovníček - snad největším převratným prvkem, který jsme spustili, je dvojklikový rychloslovníček - na anglické slovíčko kdekoliv v textu našich stránek stačí dvakrát kliknout a ihned se vám zobrazí překlad slovíčka, výklad v angličtině, přepis výslovnosti a mnohdy i možnost přehrání nahrávky výslovnosti. Tento slovníček již nyní obsahuje cca 11500 hesel.
  • Třídění komentářů - z důvodu různých zcestných a neslušných komentářů u článků jsme spustili funkci, díky které se neslušné komentáře nedostanou na stránku s článkem. Robot si pamatuje IP, ze které takové komentáře přicházejí, a všem ostatním zprávám z takového počítače automaticky dá červenou. To může způsobit, že se někdy zablokují i korektní komentáře (např. když někdo píše z počítače, který používá více lidí).
  • Sponzorství - od září máme svého oficiálního sponzora, kterým je internetový obchod englishbooks.cz. Ten nám hradí náklady na hosting, takže tuto poměrně vysokou částku již nemusíme hradit z vlastní kapsy.

Poděkování

Rád bych v první řadě poděkoval všem, kteří jste nás podporovali svými kladnými ohlasy ve formě komentářů či e-mailů. Dodávali jste nám po celý rok motivaci a chuť tyto stránky budovat a zlepšovat.

Druhý dík patří paní Dagmar Červené z www.englishbooks.cz za sponzorství hostingu našeho webu a poskytování cen do našich soutěží. Hodnotné ceny do soutěží poskytly i další firmy, Pearson Education a Word-up.cz.

Dále bych rád poděkoval těm, kteří pro náš web napsali nějaké články či testy. Jsou to např. Katie McCurrie, Richard Monk, Jana Sedláčková, Pavel Spilka, Misiarte, Roman Jakubčík, Mgr. Pavel Rynt (jazyková škola Easy English), Marwood Media, Storynory.com, Matt Ford a další.

Dík si zaslouží i rodilí mluvčí Waylan a Laurie Bramovi, Marilyn Cartwright a Matt Ford za vytváření zvukových nahrávek pro náš web.

V roce 2007 se také rozrostla sekce 'hudba', ta nyní obsahuje již 43 písní. Dík za to patří jejich autorům, zpěvákům, zpěvačkám a skupinám, kteří nám dali svolení své písně použít: Addison Road, Patrick Park, A Girl Called Eddy, Elk City, Scott Haskitt, Matt Epp, Jan Krist, Kevin Max, Kyf Brewer, Burlap to Cashmere, Jaylene Johnson, Josh Ryan, Michelle Malone, Alexi Murdoch, Jag Star, Evan and Jaron, Laura Doyle, (intheclear), Static Age, Chamberflow, Schuyler Fisk, Escape from Earth, Priscilla Ahn, Christopher Kincaid, Christmas for a Cause a dalším.

Na zkrášlování našich stránek se podíleli i ilustrátoři a ilustrátorky: Markéta Vydrová, Hana Filipi, Patrik Turoň, Marta Dlouhá a další. I vám patří dík.

Určitě jsem ve svém výčtu na někoho zapomněl. Pokud se tak stalo, omlouvám se a DĚKUJI.

Rok 2008

I v novém roce máme v úmyslu na stránkách pracovat, rozvíjet je a vylepšovat. Rok 2008 je možná rokem, kdy bude všechno dražší, ale my vám můžeme garantovat to, že změna DPH, růst cen energií apod. se nepromítne do ceny za užívání stránek Help for English. I v roce 2008 jsme tu pro vás 100% zdarma.

Buďte šťastní, buďte zdraví a ať vám studium angličtiny jde co nejlépe od ruky.

Marek Vít
Petr Hudík


Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2014

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2015

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2016

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Ohlédnutí za rokem 2007 13 12876 Od Lentylka poslední příspěvek
před 16 lety