Help for English

Ohlédnutí za rokem 2008

ALL LEVELS Vydáno dne 01.01.2009

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…



Ohlédnutí za rokem 2008

Rok 2008 je už minulostí a začíná rok nový, již čtvrtý rok existence našich webových stránek Help for English. Dovolte mi, abych se v následujících řádcích ohlédl za tím uplynulým rokem, shrnul, co se za tu dobu u nás událo, nahlédl do statistik a poděkoval těm, komu dík nepochybně patří.

Co se událo

  • Vzrostl počet studijních materiálů o cca 700, v současnosti je zde více než 2200 článků, testů, cvičení, okruhů slovní zásoby atd.
  • Návštěvnost v roce 2008 byla o 75% vyšší než v roce předešlém, v posledních měsících nás v pracovní dny navštěvovalo i více než 12.000 lidí denně.
  • Stouplo naše ohodnocení Page Rank na 6 z 10 a hodnocení Seznamu (S-Rank) dokonce na 100 ze 100!
  • V soutěžích jsme rozdali ceny za více než 20.000 Kč, některé sponzorované obchodem Englishbooks.cz (učebnice, slovníky), jiné jsme sponzorovali sami (seriály, software).
  • Stránky Help for English nyní mají několik sesterských webů, které se zabývají výukou dalších jazyků, jako je čeština, španělština, němčina, portugalština a latina.
  • Vydali jsme komerční software Smart Tests, který ještě zvyšuje možnosti interaktivních inteligentních testů na našich stránkách.
  • V září jsme s Petrem Hudíkem zavítali až na Ministerstvo školství, kde jsem převzal ocenění "Evropský učitel jazyků 2008" za práci v oblasti jazykového vzdělávání, především na stránkách Help for English.

Statistiky za rok 2008

Zde můžete nahlédnout do několika grafů, které mapují růst a návštěvnost našich stránek.

Graf 2008

V tomto grafu vidíte vývoj návštěvnosti v tomto roce. Rekordní návštěvnost byla v listopadu 2008, kdy stránky Help for English zaznamenaly téměř 300.000 návštěv. Níže si můžete prohlédnout, jak se návštěvnost vyvíjela v průběhu celé existence stránek:

Graf 2006-2008

Koho by zajímala i jiná čísla, zde jsou další celkové údaje za rok 2008:

Data 2008

Vidíte zde, že naše stránky zaznamenaly za rok více než dva a půl milionu návštěv a téměř milion unikátních návštěv! Návštěvníci si u nás otevřeli celkem přes 44 milionů jednotlivých stránek, což činí v průměru 16.8 stránek na jednu návštěvu. Průměrná návštěva webu trvala necelých 14 minut.

Celkem mezi naším serverem a počítači návštěvníků přeteklo přes 4500 gigabajtů!

Poděkování

Ačkoli Petr Hudík i já věnujeme stránkám Help for English obrovské množství svého času a úsilí, je celá řada lidí, kterým musíme poděkovat za pomoc při jejich tvorbě.

První, komu vždy děkuji, jste vy, čtenáři našich stránek. Děkujeme vám za podporu, za všechny kladné ohlasy, komentáře, kritické připomínky... Děkujeme, že nás svým postojem motivujete k další práci a jste důvodem, proč z toho, co děláme, máme radost. Děkujeme i za finanční podporu, kterou jste nám někteří z vás poskytli.

Děkuji také všem externím přispěvovatelům, kteří na našich stránkách vydávají články. V první řadě je to pan Roman Svozílek, díky kterému často nepřibývá na našich stránkách jeden článek denně, ale dva. Dalšími autory článků jsou Kelly Sessions, Petra Bénová, Ladislav Sedlák a další.

Velký dík patří i našemu ilustrátorovi, Patriku Turoňovi, který vytvořil obrovské množství nových ilustrací ve slovníku i větších obrázků k článkům a vánočním písničkám.

Děkuji také paní Dagmar Červené z www.englishbooks.cz za sponzorství hostingu našeho webu a poskytnutí cen do soutěží v ceně více než 5000.

I letos se rozrostla naše hudební sekce a to o více než 20 písniček. Jejich autorům děkujeme, jsou to Josh Ryan, Kevin Max, Keith and Renee, Laura Doyle, The Scenic, Schuyler Fisk, Burlap to Cashmere, Mojave 3, Priscilla Ahn, Patrick Park, Jaylene Johnson, Rogue Wave, Matt Epp, Adam Merrin, The 88, The Crossing, Scott Krippayne, Monica Schroeder a Big Wide Grin. Díky patří i těm umělcům, kteří našemu webu poskytli rozhovor (Josh Ryan, intheclear, Jaylene Johnson a Patrick Park).

Děkuji i těm, kteří se ujali vedení dalších webů v rodině Help for English, tedy Janě Skřivánkové za češtinu, Marku Vondruškovi za španělštinu, Leně Taugeld za němčinu, Ladislavu Sedláčkovi za portugalštinu a Lence Jedličkové za latinu.

Určitě jsem na někoho ve svém výčtu zapomněl. Omlouvám se a děkuji!

Rok 2009

Co nás čeká v roce 2009? Určitě pokračování. Nemáme nejmenší chuť s prací na stránkách praštit a tak se i nadále můžete těšit na nejrůznější články, testy a další materiály. Čekají na vás zajímavé novinky, napínavé soutěže, záludné testíky, články o gramatice, slovní zásoba a mnoho dalšího. Plánujeme také přidání nových funkcí, vylepšení starých funkcí, a další věci, které se odehrávají v oblasti zdrojového kódu stránek, a kterým ani sám vlastně nerozumím.

Na nový rok si lidé tradičně dávají nejrůznější předsevzetí. I já se k tomu letos uchýlím, zde jsou tedy má předsevzetí, která mám v plánu dodržet. (Vy, kdo mě znáte, asi budete vědět líp.)

  • Vydávat 6 článků týdně.
  • Pokračovat v kurzu pro začátečníky a alespoň jednou týdně pro ně připravit nějakou lekci či aktivitu.
  • Dokončit textovou hru The Legend of the Apache Gold, kterou vám již několik měsíců (či snad let?) slibuji.
  • V co nejkratší době publikovat soutěžní příspěvky z velké letní soutěže.

Ať se mi tato předsevzetí podaří naplnit či nikoliv, přeji Vám, abyste ta svá osobní předsevzetí splnit dokázali. Přeji hodně elánu do dalšího studia a hodně úspěchů jak v angličtině, tak i ve Vašem osobním životě. S angličtinou Vám budeme i v novém roce pomáhat a to zcela zdarma!

Marek Vít & Petr Hudík



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2012

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2013

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2016

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Ohlédnutí za rokem 2008 27 13954 Od Marek Vít poslední příspěvek
před 15 lety