Help for English

Ohlédnutí za rokem 2010

ALL LEVELS Vydáno dne 01.01.2011

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…



Ohlédnutí za rokem 2010

Je to již popáté, co se spolu můžeme ohlédnutím za uplynutým rokem a podívat se, co se za tu dobu na našich stránkách událo, a samozřejmě poděkovat všem, kteří také přispěli k vývoji tohoto portálu.

Co se událo

  • Opět přibyly stovky studijních materiálů, článků, cvičení, testů... je jich nyní již 3400!
    (Letos se nám moc nedařilo publikovat co den to nový článek... stránky vytváříme ve svém volném čase a bohužel toho volného času je čím dál méně.)
  • Slovník na našich stránkách se rozrostl o cca 3000 hesel, přibylo více než 1000 ilustrací a několik tisíc nahrávek výslovnosti.
    (Nyní je ve slovníku 15500 hesel. Na slovníku se pracuje průběžně, opravuji stará hesla a přidávám nová hesla... rodilí mluvčí nahrávají, ilustrátoři ilustrují. Je to dlouhodobý projekt a myslím, že v současné době je již slovníček celkem použitelný. V raném stádiu se v něm skoro nic nenašlo, ale teď po letech když tak klikám na slovíčka v článcích či testech... myslím, že to není tak špatné.)
  • Zvýšila se i návštěvnost a to o cca 20% oproti předchozímu roku. Zaznamenali jsme celkem 4,5 milionu návštěv (1,4 milionu unikátních návštěv)!
    (Dvacetiprocentního nárůstu si moc Vážím... když si vzpomenu, že před pár lety jsme byli nadšení z každé další stovky návštěvníků... současný stav byl pro nás v té době zcela nepředstavitelný. Letos jsme v některých dnech zaznamenali až 20.000 návštěvníků! Díky za Vaši přízeň!)
  • Po celý rok jsme soutěžili a naši čtenáři získali ceny za cca 60.000 Kč - knihy, seriály, hry, slovníky, kurzy...
    (Oproti loňsku je to opět zlepšení... soutěžení mě baví, a jsem rád, že baví i Vás. Nejvíc jsem si letos užil obě velké seriálové soutěže, i tu "jako" v dubnu, i tu opravdovou v listopadu.)
  • Na apríla jsem si vystřelil ze skalních Helpáků a vylepšil jsem jim avatary... čepičky, vousy, kníry, rohy, červené nosy...
    (Kdo jste to propásli, avatary ještě najdete v článku o aprílové soutěži.)
  • Proběhlo druhé setkání přátel Help for English v Pardubicích a myslím, že se moc povedlo.
    (Kromě skalních Helpáků se účastnilo i knihkupectví englishbooks.cz, byla soutěž o knížky, ale hlavně se povídalo, pilo, smálo... prostě třetí setkání si už ale nesmíte nechat ujít!)
  • Naše stránky mají své tričko! Několik set triček či mikin je již mezi našimi čtenáři.
    (Cože, vy ho ještě nemáte? Sledujte naše stránky, brzy určitě bude nová nabídka triček, tak neváhejte a objednejte si. Trička jsou kvalitní, potisk je také kvalitní... mrkněte na stránku o tričkách a na komentáře těch, kdo si tričko objednali.)
  • Vydali jsme nový výukový program Word Manager!
    (Toto beru jako hlavní úspěch uplynulého roku. Na programu jsme dlouho, dlouho pracovali a myslím, že se nám povedl... Můžete vyzkoušet demo a pokud se Vám program líbí, určitě si objednejte. Podpoříte tím nás, autory stránek a tím i stránky samotné.)
  • Vydali jsme novou textovou hru, Seabase Delta, a staré hry předělali, aby fungovaly s Word Manager.
    (Rád bych zůstal u jedné hry ročně. Zdá se, že Vás textové hry baví a byla by škoda toho nevyužít. Plánujeme pro nový rok takovou novinku v této oblasti... uvidíme, snad se nám povede ji realizovat.)
  • Začali jsme spolupracovat s jazykovou školou Evropské vzdělávací centrum, letos sponzorovali většinu našich soutěží.
    (Ano, je to tak. Projekty této školy se nám líbí a proto je podporujeme. Nejde o peníze, jsme stále nezávislí. Kdyby se nám líbila jiná škola, podpoříme ji také. Ale EVC nám sponzoruje soutěže, nabízí Cambridge certifikáty častěji a levněji... připravuje projekt Jazyky Online.. důvodů je mnoho. Snad i Vás jejich projekty zaujmou.)
  • Na diskusním fóru jsme otevřeli několik nových rubrik. Jednou z nich je rubrika Forum Games, ve které si můžete s ostatními zahrát pár slovních her.
    (Určitě se do her zapojte... je to zábavné i poučné.)
  • Začal jsem psát takový každodenní report o tom, co se na našich stránkách (i v zákulisí) děje.
    (Najdete ho na diskusním fóru v sekci Ostatní. Každý den píšu o tom, co jsem ten den udělal... Spánek, ten u nás na stránkách moc nehrozí.)
  • Optimalizovali jsme stránky, takže by nyní měly bez problémů fungovat i na prohlížeči Google Chrome.
    (Toto jsme řešili dlouho... na skvělému prohlížeči Google Chrome občas nefungovaly naše bublinkové nápovědy. Proto jsme přišli s úplně novými bublinkami, kterí by měly již na všech prohlížečích fungovat, včetně Safari apod. Problémy nám hlásí uživatelé mobilů, ale s tím asi v blízké době nic nenaděláme.)

 

Statistiky za rok 2010

Zde můžete nahlédnout do několika grafů, které mapují růst a návštěvnost našich stránek.

Graf 2010

Zde vidíte, co nám naměřil Google Analytics pro loňský rok. Celkem 4,5 milionu návštěv, z čehož je více než 1,6 milionu unikátních návštěvníků!

Rekordní stav byl opět v měsící listopadu, kdy jste nás navšívili téměř 500.000 krát, celkem téměř 200 unikátních návštěv!

Porovnání s loňským rokem je zde, modrá čára je rok 2010 a zelená rok 2009:

Porovnání 2009 a 2010

A takto se vyvíjí naše návštěvnost od samého počátku, od roku 2006:

Graf 2006-2010

Google Analytics mi také tvrdí, že za celou dobu existence stránek nás navštívilo přes 4 miliony UNIKÁTNÍCH NÁVŠTĚVNÍKŮ!

Poděkování

Naše stránky vždy byly, jsou a budou dílem nadšenců pro angličtinu. S Petrem Hudíkem jimi doslova žijeme už od roku 2005. Sami dva bychom ale jen těžko vytvořili něco tak velkého, jako naše stránky dnes jsou. Je to především díky Vám, uživatelům stránek, kteří nás podporujete, motivujete i vyzýváte k větším výkonům. Děkuji!

Děkuji také Romanovi Svozílkovi, za skvělé doplnění našeho autorského týmu. Jeho články jsou velmi originální a přínosné... Myslím, že je již nedílnou součástí Help for English.

Byli tu ale i další autoři, kteří přispěli svou troškou do mlýna a tu a tam něco napsali. Díky Vám všem.

Finančně a materiálně nás letos opět zajišťoval internetový obchod s knihami Englishbooks.cz - starali se o financování našeho hostingu a o knižní ceny do soutěží. Do soutěží ale letos darovaly ceny i další strany jako Cambridge University Press, Macmillan, Angličina-hry.cz, Evropské vzdělávací Centrum, Tony Bennett.cz a další. Moc děkujeme!

O zkrášlování stránek obrázky a ilustracemi, když nepočítám svá dobrodružství v Adobe Photoshop, se i letos staral pan Patrik Turoň, Andrea Nagyová a nově také Barbora Pejšková. Díky!

V neposlední řadě patří poděkování i našim rodinám a blízkým na jejichž úkor často materiály na našich stránkách vznikají. Bez jejich vstřícnosti a tolerance bychom se asi nikdy do tak velkého projektu nemohli pustit.

Díky Vám všem!!!

 

Rok 2011

Copak nás čeká v roce 2011? Určitě toho nebude málo. Několik věcí máme již načatých, několik jich máme naplánovaných a určitě na mnoho dalších ještě přijdeme. Stránky Help for English jsou naším.. dítětem, "brainchild" a nemusíte se bát, že bychom ho nechali bez péče. Nerad věci slibuji, ale myslím, že ničemu neuškodím, když slíbím to, že i v roce 2011 se o stránky budeme starat a snažit se o jejich růst.

Na co se můžete těšit? Mimo jiné i na toto:

  • slovenská verze Word Manageru (již velmi brzy)
  • předělané uživatelské profily
  • Help for English by se mělo stát občanským sdružením
  • setkání přátel Help for English potřetí - ve stejném duchu, jako předchozí, dobré tradice netřeba měnit.
  • již brzy bude velký Englishbooks Day, kde se sejdeme v Berouně a nabídneme Vám nejrůznější semináře apod. O všem Vás budeme průběžně informovat na našich stránkách.
  • a ještě mnohem mnohem víc!!!

Těším se na společné setkávání v novém roce. Přeji Vám do roku 2011 hodně štěstí, zdraví a lásky... a samozřejmě veliké pokroky v angličtině. Proto tu jsme, proto se tu setkáváme... to je ta hlavní věc, která nás spojuje.

 

HAPPY NEW YEAR!



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2014

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2015

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2012

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Ohlédnutí za rokem 2010 21 12800 Od Leona Maříková poslední příspěvek
před 13 lety