Help for English

VH1 Pop Up Videos

INTERMEDIATE Vydáno dne 31.05.2015

Díky VH1 se můžete při sledování videoklipů i leccos dozvědět a procvičit si angličtinu.



VH1 Pop-Up Video

Určitě jsme již mnohokrát radili, že výborný způsob, jak se učit jazyk (či vlastně cokoliv) je spojit si příjemné s užitečným. Doporučovali jsme učení pomocí četby, počítačových her, filmů, seriálů a také hudby a písní v angličtině.

Dnes pro Vás máme jeden tip spojený právě s hudbou.

Jedná se o televizní pořad hudební stanice VH1 s názvem VH1 POP UP VIDEO, který byl na programu této stanice mezi roky 1996 a 2012. V tomto období se odvysílalo přes 200 epizod a v každé bylo uvedeno 4–5 hudebních videoklipů.

Možná si řeknete, že na videoklipech asi není nic tak zvláštního. Tyto videoklipy ale zvláštní byly. Čím? Tím, že v původním videoklipu se každých cca 15–20 vteřin na obrazovce objevilo ‘vyskakovací okno’ s nejrůznějšími informacemi o interpretovi, klipu, textu písně, zákulisí apod. Při sledování a poslechu pěkné hudby jste se tedy mohli dozvědět spoustu zajímavostí a kuriozit nejen z hudebního prostředí. Autoři si pro toto zpracování vybírali velkou škálu klipů, od starších populárních písní až po moderní hity. Detailní výčet epizod a klipů najdete např. na www.tv.com.

Věřím, že takto zpracované videoklipy mohou být výbornou pomůckou pro studenty (ale i učitele) angličtiny. Vyberete-li si hudbu, která Vás zajímá, poskytne sledování těchto klipů velmi motivující učení a procvičování. Klip si můžete samozřejmě případně pozastavit a dohledat potřebná slovíčka. Učitel může po zhlédnutí klipu mít pro studenty připravený kvíz, který zjistí, jak moc informacím rozuměli apod.

Podívejte se na několik snímků:


Z videoklipu k písni LOSING MY RELIGION od skupiny R.E.M. Věděli jste, že by se mléko zkazilo během 30 minut horkého letního počasí v Georgii, odkud R.E.M. pocházejí?


Trocha pozadí k písni IRIS od skupiny GOO GOO DOLLS a zároveň pozvánka ke zhlédnutí filmu CITY OF ANGELS, kde hrají Nicolas Cage a Meg Ryan.


STING, tedy přesněji řečeno skupina THE POLICE a jejich písnička EVERY BREATH YOU TAKE… A další “Věděli jste, že…”


Ve videoklipu skupiny THE REMBRANDTS a jejich znělce k seriálu FRIENDS se např. dozvíme, že Monika z Přátel opravdu umí hrát na bicí.


Populární písnička SOMEBODY I USED TO KNOW…


Několik tvrdších chlapíků a tvrdší hudby… jak že skupině METALLICA přezdíval v osmdesátých letech tisk?


Kde tyto videoklipy zhlédnout?

Ve vysílání VH1 (pokud tuto stanici odebíráte) narazíte na tyto klipy spíše náhodou. Archiv klipů je sice na oficiálních stránkách stanice VH1, ale bohužel je jich většina pro náš region blokovaná (volně dostupná je jen hrstka starších písniček). Nezbývá, než se smířit s tím, že poněkud omezenější počet (v omezenější kvalitě) je ke zhlédnutí na YouTube. Zadejte do vyhledávání VH1 POP UP VIDEO a snad se vám YouTube trefí do vkusu alespoň několika klipy.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

PRE-INTERMEDIATE

Slovíčka z písní (a jiné okruhy slovní zásoby)

Okruhy slovní zásoby z populárních písní.
PRE-INTERMEDIATE

"Free and Clear" by Sleepy Kingdom

Poslechněte si další písničku skupiny Sleepy Kingdom a doplňte do textu chybějící slova.
INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (8)

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

Copyright info:

Držitelem autorských práv na snímky z videoklipů je VH1, na Help for English použito v duchu FAIR USE v malém rozlišení jako ilustrace textu.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno VH1 Pop Up Videos 1 4227 Od gejša poslední příspěvek
před 9 lety