Help for English

Slovíčka z písní (a jiné okruhy slovní zásoby)

PRE-INTERMEDIATE Vydáno dne 13.05.2010

Okruhy slovní zásoby z populárních písní.



Slovíčka z písní

(a jiné okruhy slovní zásoby)

Pokud jste si oblíbili učení se slovíček pomocí našeho online zkoušení slovní zásoby nebo s naším programem Word Manager, jistě uvítáte možnost učit se slovíčka z oblíbených rockových a popových písniček. Máme tu pro Vás výběr cca 50 okruhů slovní zásoby vybraných z těch největších hitů skupin jako jsou např. U2, Pink Floyd, R.E.M., Linkin Park, Red Hot Chili Peppers. Nechybí ani některé populární songy, které můžete dnes a denně slyšet z rádia, jako je např. Lady Gaga, zpěvačka Pink a další.

Několik příkladů:

Plný výběr písní naleznete zde:

Pokud si zde najdete své oblíbené písničky, určitě budete mít více motivace se tato slovíčka naučit. Pokaždé, když si potom svoji písničku pustíte, naučená slovíčka v ní uslyšíte a dobře si je zapamatujete. Doporučuji si také najít plný text písně (serverů s texty jsou snad stovky) a pokusit se porozumět mu. Jak dále je možné hudbu při učení využívat, se dočtete v článku Učíme se anglicky s populární hudbou.

Nebo snad tyto hudební skupiny a zpěváky neznáte? Nic se neděje. Každou písničku jistě během několika vteřin naleznete na YouTube a pokud Vás zaujme - vzhůru do učení slovíček!

Líbí se Vám toto učení, ale nemůžete u nás najít svého oblíbeného interpreta nebo svůj oblíbený song? Napište nám (použijte prostor pro komentáře níže), z jaké písničky byste tu rádi viděli slovíčka a my je budeme postupně doplňovat (samozřejmě možná nevyhovíme všem, ale budu se snažit tuto sekci okruhů slovní zásoby rozšiřovat).

Nezapomínejte, že na našich stránkách naleznete přes 1000 okruhů slovní zásoby. Všechny okruhy se můžete učit buď přímo tady u nás pomocí online zkoušení slovíček nebo si je stáhnout do programu Word Manager (více informací zde).

Nové okruhy slovní zásoby se obvykle nezobrazují na hlavní stránce, doporučuji tedy kontrolovat rubriku Okruhy slovní zásoby, kde se nové okruhy zobrazují ve výpisu vždy nahoře.

 



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

INTERMEDIATE

Futurama (a jiné okruhy slovní zásoby)

Okruhy slovní zásoby z animovaného seriálu Futurama.
PRE-INTERMEDIATE

Dagon (vocabulary)

Slovíčka ze zjednodušené povídky Dagon.

ALL LEVELS

Slovní zásoba z učebnic

Na Help for English naleznete obrovské množství okruhů slovní zásoby vytvořených podle známých učebnic různých nakladatelství. K dispozici jsou nové lekce z učebnic MATRIX a NEW HEADWAY.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Slovíčka z písní (a jiné okruhy slovní zásoby) 22 15806 Od Marek Vít poslední příspěvek
před 14 lety