Help for English

Christmas TV ads (2)

ALL LEVELS Vydáno dne 06.12.2018

Vánoce klepou na dveře a proto vám dnes opět ukážeme několik anglických televizních reklam, které vám snad navodí tu správnou atmosféru.



Christmas TV ads (2)

Před pěti lety jsme vám v předvánočním období nabídli k zhlédnutí několik vánočně laděných klipů (převážně reklam a skečů). Pro připomenutí klikněte zde. Dnes se k tomuto tématu opět vracíme a ukážeme si zajímavé vánočně laděné reklamy britských obchodů z posledních let.

Jak s tímto článkem naložit?

Pokud jste studenti angličtiny, můžete si jednotlivá videa zhlédnout a snažit se pochopit pointu. Pokud jste učitelé angličtiny, možná videa využijete při vaší vánoční hodině. U videa, kde se mluví, jde pochopitelně o porozumění textu, ale najdete zde i mnoho videí, kde se nemluví. Ty se však dají také velice dobře využít. Po zhlédnutí totiž studenti mohou popisovat, co se ve videu dělo.

Doporučujeme nepouštět reklamy přímo v tomto článku, ale vždy kliknout na název videa v okénku YouTube. Otevře se vám pak samostatné okno, které bude větší a video se bude lépe přehrávat.

Britské obchody, obchodní řetězce a obchodní domy si na vánočních reklamách dávají hodně záležet. Neukazující většinou, co a za kolik u nich můžete nakoupit, ale v době Vánoc jde spíše o “krátké filmy” (či pohádky), které vás bezesporu dostanou do vánoční nálady. Někdy jde o klipy sentimentální, jindy vtipné.

Pozn.: Dnes zmíníme několik britských obchodních domů, které u nás nejsou moc známé. Pokud vás zajímá něco více o obchodních domech, na které jsou Britové tak pyšní, můžete si přečíst článek British Department Stores.

Začínáme…

Asi nejočekávanějších vánoční reklamou Velké Británie je v posledních několika letech reklama obchodního domu John Lewis. Letos se rozhodli propojit svou reklamu s filmem o životě Eltona Johna Rocketman, který bude mít premiéru příští rok. Jejich reklamy vždy končí nějakým sloganem. Letos je to “Some gifts are more than just a gift”:


Obchodní dům Harvey Nichols patří v Británii k těm nejluxusnějším. U nás ovšem jeho jméno není téměř známé. Jejich vánoční reklamy jsou někdy pro někoho možná “na hraně”, ale pro jiné jsou nečekaně vtipné. Ta z roku 2015 má trefný název “Avoid gift-face”. Proč, to pochopíte po zhlédnutí:

V roce 2014 měli reklamu “Could I be any clearer?” a více opět napoví samotné video:

Povedená je také ta z roku 2013 s názvem “Sorry, I spent it on myself”, ale o té jsme se zmiňovali už minule:


Další britský obchodní dům je Debenhams (do nedávna měl i pobočku na Václavském náměstí v Praze). V Británii patří mezi “vánoční klasiku” nejen výloha jejich vlajkového obchodního domu na Oxford Street v Londýně, ale i reklamy.

Ta loňská s názvem “Find your fairytale Christmas” je zde:

Jejich reklama z roku 2016 nebyla tak pohádková a dokonce dala divákům tipy na dárky, ale byla velice povedená:


Obchodní domy Marks & Spencer jsou u nás poměrně známé s několika obchody v různých městech ČR. Před pár dny dokonce spustili český e-shop. Některé jejich reklamy rozhodně stojí za zmínku. Jedna z nejlepších z posledních je z roku 2016 a nese název “Christmas with love from Mrs Claus”:

V roce 2017 hrál hlavní postavu dnes už i u nás známý medvídek Paddington:

Tento řetězec prodává i jídlo a v reklamách ho umí velice dobře “prodat”. Zde jsou tradiční vánoční pokrmy:


Řetězec supermarketů Sainsbury's patří k těm největším ve Velké Británii. Jejich vánoční reklama z roku 2015 se stala virální a psalo se o ní i na českých webech:


Časopis BBC Good Food je asi nejznámější britský časopis o vaření. V roce 2016 natočili jako vánoční reklamu video, kde se ptali malých školáků na různé otázky kolem Vánoc. Pokud víte, jak mají vypadat britské Vánoce, video určitě pobaví:


I televizní stanice mají své reklamy. Kanál BBC One měl loni povedenou reklamu, kterou se dnes rozloučíme:

A na úplný závěr přidáme ochutnávku toho, na co se Britové mohou těšit tyto Vánoce právě na stanici BBC One:



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Christmas TV ads (1)

Vánoce se nezadržitelně blíží a v hodinách angličtiny možná plánujete tematickou vánoční hodinu. K jejímu oživení můžete použít britské vánoční televizní reklamy, které jsou k dispozici na serveru YouTube.

ALL LEVELS

Christmas TV ads (4)

Opět jsme tu s várkou anglických vánočních reklam, abyste se dostali do té správné předvánoční nálady.

ALL LEVELS

Christmas TV ads (3)

Další várka anglických vánočních reklam, abyste se dostali do správné předvánoční nálady.

Komentáře k článku

K článku nejsou zatím žádné komentáře

Přidat komentář