Help for English

Angličtina na YouTube (12)

INTERMEDIATE Vydáno dne 15.03.2020

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Podívejte se na další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.



Webový portál YouTube je bez přehánění nekonečnou studnicí videí všeho druhu. Studenty angličtiny určitě potěší, že zde najdou i nepřeberné množství kanálů, které jim mohou pomoci k lepší angličtině. Jako všude na internetu, i zde však najdete spoustu balastu a nekvalitního materiálu a hledání něčeho užitečného občas zabere hodně času.

Proto již delší dobu vydáváme seriál článků, kde vám představujeme vždy tři kanály, které stojí za zhlédnutí. Po prvním, druhém, třetím, čtvrtém, pátém, šestém, sedmém, osmém, devátém, desátém a jedenáctém dílu dnes nabízíme pokračování, tedy další tři užitečné YouTube kanály.

U každého kanálu stačí kliknout na úvodní obrázek a otevře se vám YouTube stránka daného autora.


Accurate English

Kanál Accurate English založila Lisa Mojsin před 11 lety, ale aktivnější je až posledních pár let. Má přes 80 videí a úctyhodných 700 tisíc odběratelů.

Jako u mnoha YouTube kanálů, i tento funguje jako podpora placeného webu www.accurateenglish.com, který se zaměřuje hlavně na zlepšení výslovnosti nerodilých mluvčích. Na jejím YouTube kanálu ale najdete spoustu jiných zajímavých videí, jako například o idiomech, rozbory užitečných slovíček nebo obchodní angličtinu.

Zde se Lisa představuje:

A zde je její video s 15 běžnými idiomy (s důrazem i na správnou výslovnost):


Pronunciation Pro

Stejně jako předchozí kanál, i Pronunciation Pro se zaměřuje hlavně na americkou výslovnost. Annie Ruden si ho založila před osmi lety jako reklamu svého webu www.pronunciationpro.com a dnes ji sleduje přes 250 tisíc odběratelů a na jejím kanálu najdete skoro 300 videí.

Najdete zde pouze videa o výslovnosti, správném rytmu a intonaci. Zde se například můžete podívat na video o jazykolamech (pochopitelně s důrazem na správnou výslovnost):

Často zde narazíte na videa bez úvodu, kde “skočíte” do online lekce s nějakým studentem, jako například zde:

Zajímavostí a překvapením pro vás možná bude, že Annie nepoužívá známou fonetickou abecedu IPA. Přepisy výslovnosti se pak někdy mohou značně lišit od toho, co znáte z učebnic.


Speak Confident English

Kanál Speak confident english otevřela Annemarie Fowler před třemi lety a s více než 150 videi má téměř 250 tisíc odběratelů. I ona si vlastně dělá takto reklamu na svůj placený web www.speakconfidentenglish.com, ale její videa na YouTube jsou zdarma a určitě stojí za zmínku.

Jak napovídá název kanálu, Annemarie se zaměřuje na zlepšení sebevědomí svých studentů tím, že v různých situacích budou vždy vědět, co říct, jak zareagovat. Zaměřuje se tedy převážně na různorodou slovní zásobu, ale i výslovnost.

Zde se můžete podívat na video s 32 způsoby, jak v angličtině poděkovat:

Zde je její video o aktuálním tématu s užitečnou slovní zásobou:


YouTube Premium

Novinkou je možnost předplatit si YouTube Premium, což je služba, díky které se nebudou u videí přehrávat reklamy. Navíc budeme mít přístup ke službě YouTube Music a také dalšímu obsahu, jako jsou seriály na YouTube Originals. Cena je 179,– Kč za měsíc. Pro studenty dokonce jen za 109,– Kč. Více informací zde.

subscribe

U každého kanálu i videa najdete tlačítko subscribe (v české verzi odebírat). Pokud máte na YouTube účet (což máte automaticky, pokud máte Google účet), určitě se hodí tuto možnost využít. Budete mít totiž přehled o všech svých oblíbených kanálech, ale hlavně o nových videích, která autoři připravili.

titulky

U některých videí najdete vpravo dole ikonku obdélníku, kde si můžete zapnout anglické titulky (pokud tedy již nejsou rovnou vsazeny do videa). Nebuďte však překvapeni, když se mluvený anglický text ve videu s titulky občas neshoduje. Titulky totiž mohou být připraveny samotným autorem videa (a pak vše sedí), ale mohou být také vygenerovány automaticky, a pak může dojít k chybám. To je mnohem častější případ – příprava titulků je pro autory hodně pracná.

sledování offline

Pokud nemáte možnost stálého připojení k internetu, nebo si chcete třeba video stáhnout a pouštět v jiném zařízení (například mobilním telefonu, kde je přehrávání online náporem na data), v některých prohlížečích najdete speciální přídavné funkce (add-on) a po jejich nainstalování se vám v liště nebo pod videem objeví ikonka umožňující stažení, kde je někdy dokonce možnost stáhnout video v různé kvalitě, nebo stáhnout případně jen zvuk ve formátu MP3.


Kvalitních kanálů na YouTube je pochopitelně mnohem více, o čemž se budete moci přesvědčit v dalších dílech našeho seriálu. Pokud však máte sami oblíbený kanál, určitě se o něj můžete podělit už teď v komentářích pod článkem.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (13)

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Podívejte se na další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (11)

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Podívejte se na další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

PRE-INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (7)

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

Komentáře k článku

K článku nejsou zatím žádné komentáře

Přidat komentář