Help for English

Angličtina na YouTube (13)

INTERMEDIATE Vydáno dne 15.11.2020

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Podívejte se na další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.



Webový portál YouTube je bez přehánění nekonečnou studnicí videí všeho druhu. Studenty angličtiny určitě potěší, že zde najdou i nepřeberné množství kanálů, které jim mohou pomoci k lepší angličtině. Jako všude na internetu, i zde však najdete spoustu balastu a nekvalitního materiálu a hledání něčeho užitečného občas zabere hodně času.

Proto již delší dobu vydáváme seriál článků, kde vám představujeme vždy tři kanály, které stojí za zhlédnutí. Za sebou už máme následující díly: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 a 12.

U každého kanálu stačí kliknout na úvodní obrázek a otevře se vám YouTube kanál daného autora.


Kanál Love English with Leila & Sabrah založily dvě mladé učitelky a provozují ho už čtyři roky. Sleduje je téměř 200 tisíc odběratelů a najdete tam více než 250 videí.

Pokud jde o obsah, nejvíce se zaměřují na britskou slovní zásobu a výslovnost, a to převážně pro středně a více pokročilé studenty.

V tomto ukázkovém videu vás Leila naučí 51 “posh” slovíček:

A v tomto videu se Sabrah baví o connected speech, tedy vázání slov:


Kanál Interactive English funguje 3 roky a má už skoro 350 tisíc odběratelů a téměř 400 videí.

Uvidíte zde amerického učitele Wese, kterého občas doprovází Ioana (původně z Rumunska). Tento pár nebydlí v současnosti sice v USA, ale zaměřují se na americkou angličtinu. Jejich cílem je být “interaktivní”, proto mají spoustu video přenosů živě a snaží se, aby s nimi jejich studenti co nejvíce komunikovali.

Zde se autoři baví o tom, proč kanál založili:

Zde vám Wes představí 25 pokročilých slovíček, která mají tzv. “silent letter” (písmeno, které se nevyslovuje):


Třetí dnešní kanál se jmenuje Learn English with Bob the Canadian. Běží tři roky a má přes 500 tisíc odběratelů. V současné době tam najdete kolem 350 videí.

Je to taková všehochuť různých video lekcí, které se zaměřují hlavně na slovní zásobu, která je většinou rozdělena do různých tematických celků.

Zde se vám Bob představí:

A tady je záznam jeho hodinové online lekce na téma describing things, tedy popisování věcí:


YouTube Premium

Kanál YouTube nabízí i na českém trhu prémiovou službu YouTube Premium, díky které se vám nebudou u videí přehrávat reklamy. Navíc budeme mít přístup ke službě YouTube Music a také dalšímu obsahu, jako jsou seriály na YouTube Originals. Cena je 179,– Kč za měsíc. Pro studenty dokonce jen za 109,– Kč. Rodinný účet (až 5 uživatelů vás bude stát 269,– Kč). Více informací zde.

subscribe

U každého kanálu i videa najdete tlačítko subscribe (v české verzi odebírat). Pokud máte na YouTube účet (což máte automaticky, pokud máte Google účet), určitě se hodí tuto možnost využít. Budete mít totiž přehled o všech svých oblíbených kanálech, ale hlavně o nových videích, která autoři připravili.

titulky

U některých videí najdete vpravo dole ikonku obdélníku, kde si můžete zapnout anglické titulky (pokud tedy již nejsou rovnou vsazeny do videa). Nebuďte však překvapeni, když se mluvený anglický text ve videu s titulky občas neshoduje. Titulky totiž mohou být připraveny samotným autorem videa (a pak vše sedí), ale mohou být také vygenerovány automaticky, a pak může dojít k chybám. To je mnohem častější případ – příprava titulků je pro autory hodně pracná.

sledování offline

Pokud nemáte možnost stálého připojení k internetu, nebo si chcete třeba video stáhnout a pouštět v jiném zařízení (například mobilním telefonu, kde je přehrávání online náporem na data), v některých prohlížečích najdete speciální přídavné funkce (add-on) a po jejich nainstalování se vám v liště nebo pod videem objeví ikonka umožňující stažení, kde je někdy dokonce možnost stáhnout video v různé kvalitě, nebo stáhnout případně jen zvuk ve formátu MP3.


Kvalitních kanálů na YouTube je pochopitelně mnohem více, o čemž se budete moci přesvědčit v dalších dílech našeho seriálu. Pokud však máte sami oblíbený kanál, určitě se o něj můžete podělit už teď v komentářích pod článkem.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (12)

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Podívejte se na další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (11)

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Podívejte se na další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

PRE-INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (7)

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

Komentáře k článku

K článku nejsou zatím žádné komentáře

Přidat komentář