he TOO vanished

Mám tři dotazy:

1) Tohle není asi běžná pozice slovíčka TOO (také) ve větě, že?
Je to ale akceptovatelné?

Thank you, sir!" squeaked Tom happily, and he too vanished.

2) V následující větě mě zajímá, jestli má nějaký důvod, proč není použito „he didn't care“.

In that instant, he cared not whether he lived or died.

3) Chtěl bych se zeptat, co zde znamená to SHOULD?
Je to snad něco jako (in case he fell?)

Mary glanced sideways at Dean, ready to grab him should he fall, but the sight of …

Děkuji

dokym nedostanes nejaku legitimnejsiu odpoved od niekoho anglicky vyskoleneho, radim Ti zit v tom, ze je to bud stara knizka(aspon take polstorocie rokov), ked sa pouzivali trosku ine vazby v anglictine jak teraz, alebo len autor sa snazil byt kreativny…

k tretiemu bodu: toto viem vysvetlit aj ja. tusim je tu aj na HFE lekcia na podmienkove suvetia (nechce sa mi hladat), kde je napisane, ze „If he fell“ == „Should he fall“ (len ine je tam sloveso, ako fall; proste je to kondicional)

Díky za reakci

Stará knižka to není. V tom to nebude.

ad 3) no, něco takového to bude, ale myslím, že podmínka ne :-)
Bude to spíš to IN CASE, ale teď mě tak napadá, že by tam spíš měl být přítomný čas IN CASE HE FALLS.

1. Já bych se zde také přikláněla k podmínkovému souvětí, ale v inverzním charakteru:

Should he fall = If he should fall

a znamená to „kdyby náhodou spadnul“.

S těmi ostatními si bohužel nevím rady. :-(

K té 2) mě napadá:
He didn't care…by bylo zdůraznění lhostejnosti k celé situaci. že je mu jedno jestli zemře.
He cared NOT whether he lived or died. Dále např.- He cared about something more important…že bylo v té chvíli něco mnohem důležitějšího než jeho život či smrt takže se takovou banalitou nezabýval.

Je to prostě literární styl. Tam jsou možné úplně jiné věci, než se používají v běžné mluvené angličtině.

O.k. Díky všem.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.