Help for English

Esej

 

V pondelok budem pisat na anglictine esej kde budem porovnavat pre a proti na urcitu temu ktoru este nepoznam.. absolutne neviem co je to esej, mohli by ste nejako pomoct, poznate nejake potencialne najviac frekventovane frazy na baze porovnavania?
co mam pisat do uvodu, a zaveru?

vdaka :)

skus http://members.tripod.com/…y/index.html snad pomoze ;)
poklikaj si vsetky odkazy na tej stranke (1 odkaz = jedna A4 stranka textu, takze za 20 minut to mas precitane). Na konci mas dokonca ukazkovu(sample) es­say

a ked teraz nevies, co je to essay, tak sa nespoliehaj, ze Ti staci si to raz precitat a ze vsetko hned budes nevies. Napis si doma aspon tucen essayi porovnavajucich hocico, co ti bleskne hlavou; malo by to pomoct – ja si tiez niekedy z nudy pisem essay na hocaku temu :-)

Esej je prostě úvaha na určitý téma :-) Doporučuji pár předem přečíst :)

ESEJ je anglicky lidově řečeno „slohová práce“. Může to výt cokoliv. V češtině je ESEJ něco jiného, v angličtině prostě slohovka. Může to být vyprávění, článek, porovnání, argumentování atd.

To ano, ale je důležité uvést, že jde o tento „útvar“ většinou z pohledu autora a nikoliv jen hrubá fakta bez vyjádření. :-)

Ne, může to být jakýkoliv útvar, i bez osobní úvahy. I hrubé zpracování faktů se považuje za ‚essay‘. Je to prostě jakákoliv slohová práce.

Proto píšu většinou :-)

ESEJ se říká i AKADEMICKÉMU psaní, a tam dokonce NESMÍTE svoji osobu jakkoliv porezentovat, všechny argunmenty musí být podloženy odbornou literaturou atd atd. Názor autora v takových případech většinou nikoho nezajímá. Slovíčko „já“ je v akademických esejích zakázané.

Prostě bych tam nedával ani „většinou“. Ale to je jedno.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.