Páni, tak tohle vypadá na dlouhé studium – to už si nechám na
zítřek ![]()
Komentáře k článku: Suffixes - přípony (první část)
Páni, tak tohle vypadá na dlouhé studium – to už si nechám na
zítřek ![]()
Tradičně výborná práce, díky moc za tenhle přínosný článek.
BOMBA, naprosto vyčerpávající.
![]()
Děkuji autorovi!
Výborný článek. Díky za něj ![]()
taky děkuju…jste borec Romane!!! ![]()
To toho máte vždycky tolik na srdci?
Fakt smekám, už
jenom dočíst ten článek je výkon, natož vstřebat ![]()
To toho máte vždycky tolik na srdci?
Fakt smekám, už jenom dočíst ten článek je výkon, natož vstřebat
Re:
No trochu jsem se rozepsal
a bude hůř…
(druhá část na cestě)
to all: není vůbec zač děkovat.
Do hlavy to ale budete už muset dostat sami. Na to já jsem krátký ![]()
Trendy
Výborný článek. Jako analytik jsem tento “rozbor” uvítal .
.
suffixes
Perfektné,má to logiku a dobre sa to pamätá podľa významu použitia.Som
nadšená ![]()
díky
dobrá práce
Tak jsem si to ještě jednou prolítl, než se pustím do druhého dílu. Možná, kdyby byla chvilka času, tak by stálo za to k vysvětlení k výslovnosti „physicist“ přidat k informaci, že se nečte první písmeno i to, že se začíná samohláskou „f“. U slova „psychologist“ je na druhém místě „s“, tam je to jasné, ale u fyzika, kde je na druhém míste „h“ by mohla vyvstat nejistota, jak to vlastně číst, když vynecháme první písmeno.
No, a k povoláním muž/žena mě napadlo ještě spokesman a spokeswoman, ale takových by bylo zřejmě ještě spousta.
Ještě jednou díky za výborný článek a já jdu pokračovat ![]()
Tak jsem si to ještě jednou prolítl, než se pustím do druhého dílu. Možná, kdyby byla chvilka času, tak by stálo za to k vysvětlení k výslovnosti „physicist“ přidat k informaci, že se nečte první písmeno i to, že se začíná samohláskou „f“. U slova „psychologist“ je na druhém místě „s“, tam je to jasné, ale u fyzika, kde je na druhém míste „h“ by mohla vyvstat nejistota, jak to vlastně číst, když vynecháme první písmeno.
No, a k povoláním muž/žena mě napadlo ještě spokesman a spokeswoman, ale takových by bylo zřejmě ještě spousta.
Ještě jednou díky za výborný článek a já jdu pokračovat
Re:
No k výslovnosti bych toho mohl napsat určitě ještě spoustu, a skoro
u každého druhého slova ![]()
Ten physicist ale většině studentů nedělá problémy, v češtině se čte
na začátku také F, ale právě slovo psychologist a psychology a psychiatrist
atd. dělají stůdentům úplně pekelné problémy, v češtině se totiž
čtou normálně PS…
Re:
No k výslovnosti bych toho mohl napsat určitě ještě spoustu, a skoro u každého druhého slova
Ten physicist ale většině studentů nedělá problémy, v češtině se čte na začátku také F, ale právě slovo psychologist a psychology a psychiatrist atd. dělají stůdentům úplně pekelné problémy, v češtině se totiž čtou normálně PS…
Re: Re:
Jasně, určitě máte větší zkušenosti s tím, s čím mají studenti potíže a s čím ne. V tom případě je to o.k.
Romane, existuje prosímtěnějaká pomůcka pro tvorbu podstatného jména
ze slovesa? Zda -ENCE nebo -ANCE.
Nebo se to musím naučit.
appear – appearANCE
insure – insurANCE
ale
exist – existENCE
prefer – preferENCE
Díky
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.