Help for English

O zkoušce CAE

Komentáře k článku: O zkoušce CAE

 

CAE vs CPE

Vážený pane Víte, chtěl bych se zeptat na váš názor ohledně výsledků z dvou náročnostně následujících zkoušek. Např. u cambridgeských CAE a CPE. O co si myslíte, že je vhodnější usilovat: CAE s výsledkem A, nebo CPE s odřenýma ušíma C? Popřípadě jak se vnímá A z CAE vs C CPE? Děkuji Honza

Re: CAE vs CPE

Na to se nedá přeci odpovědět. Já bych šel po CPE, protože pak každému říkáte, že máte CPE. Na známku se už většina lidí neptá. Ne?

No vzdyť jste odpověděl:) děkuji
mmchdm: aprílový žertík byl vyvedený, ještě teď citím spolknutý naviják;
děkuji podruhé
Honza

Dobrý den, možná, že už se tu podobný dotaz objevil, takže se předem omlouvám, ale zajímalo by mě, zda si mohu udělat CAE, když mluvím americkou angličtinou.Byl by to velký problém (zejména u části speaking)?Děkuji za odpověd. Nikola

Re:

Ne, není to sebemenší problém. Já mluvím také americkou a mám zkoušku CPE se známkou A.

Re: CAE, CPE

Myslím, že certifikát klidně prezentovat můžete. Většině lidí stačí vědět, že ten certifikát máte. Ale jak moc se za to ‚C‘ stydíte, to je na vás. J8 si myslím, že se stydět nemusíte.

Jak rychle dosáhnout CPE, to je značně individuální. Na to se odpovědět myslím nedá.

Re: FCE nebo CAE

Na to je jednoduchý recept. Vyzkoušejte si cvičný test FCE a cvičný test CAE, celý, se vším všudy… WRITING a SPEAKING sice sama neuděláte, ale alespoň ty ostatní tři části.

Podle výsledku si potom vyberte ten, který bude chodnější a kde to nebude příliš velký risk, že přijdete o peníze.

CAE x LTE

Dobrý den pane Vít, mám na Vás prosbu o radu. Potřebovala bych poradit která zkouška je pro mě lepší. Studovala jsem v zahraničí, když jsem se vrátila, udělala jsem si zkoušku TOEFL s výsledkem 593 bodů…nevím čemu to odpovídá. Každopádně mi to nestačí protože nemám kromě tabulky s body žádný jiný průkaz. Ráda bych si udělala mezinárodně uznávanou zkoušku. Byla jsem se ptát, udělala rozřazovací test na úrovni C1, ale paní mi nabízela LTE test. Mohl byste mi prosím objasnit jaký je mezi těmito zkouškami rozdíl?a do čeho byste šel vy?Předem Vám moc děkuji za ochotu :-)
Přeji hezký zbytek dne, Martina

Re: CAE x LTE

Je to prostě jiná zkouška, stejná úroveň, stejná váha. Jde jen o to, že CAE jsou již ‚profláklé‘ a o LTE se ví málo.

dotaz

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně americké vs britské angličtiny při zkoušce, především ve částech Speaking a Writing. Samozřejmě vím, že je to britská zkouška,ale na druhou stranu jsem slyšela, že se může používat americky spelling, idiomy, výrazy apod., jen se to nesmí míchat a člověk si musí „vybrat“ jakou angličtinu chce používat. Co je na tom pravdy?

Odkaz na British Council již nefunguje.

Dobrý den, mohli byste mi prosím doporučit nějaké stránky/odkaz(y) apod., kde se dozvím, jak psát report, proposal, information sheet apod.? Myslím tím, jak má vypadat jejich “layout”.. Moc by mi to pomohlo.. děkuji!

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.