Help for English

Zjednodušená četba

Komentáře k článku: Zjednodušená četba

 

Pěkný článek, řekla jsem si manželovi o 8knížek z englishbooks je tam na penguin teď dobrá akce, tak už se těším na vánoce :-D po vašem článku se těším na knížky ještě víc. Děkuji :-D

V životě jsem nepřečetl žádnou knížku česky, ale když čtu a zároveň se učím tak je to zábava(podobně to mám s filmy). Opravdu doporučuji všem, i těm co normálně nečtou.

Já začínal s Čarodějem ze země Oz a Jumanji. Později Jurský park, Tři muži ve člunu a další.

Je to ideální záležitost do školy na přestávky(nebo i do hodin :-) ). Obvykle jsem je opravdu stihl přečíst za jeden školní den.

Jen vydržet

Čtení zjednodušených knih mohu vřele doporučit. Já začala také jen s jednoduchými pro pre-intermediate a teď už čtu Steinbecka pro Advanced a jsem moc ráda, že tomu rozumím bez větších problémů, přestože gramaticky jsem na mnohem nižší úrovni..ä navíc mě to prostě baví :-)

Nemusí to být jenom přběhy

Hezký článek. Já osobně čtu zjednodušenou literaturu velice rád. V češtině nečtu beletrii vůbec, ale v angličtině jo – v ní mě baví. Pocit, že se u toho člověk i učí je skvělý.

Jenom bych chtěl dodat, že mimo nějakých příběhů vychází i knížky o nějakém tématu.

Četl jsem třeba knížku o mumifikování, cestování do vesmíru, matce Tereze apod. Čte se to moc dobře a je tam u spousta obrázků.

doplnění

Skvělé a užitečné jako vždy, díky! Ještě bych doplnil sérii Easyread od nakladatelství Black Cat Publishing, kde nenajdete příběhy, ale hodně zajímavých informací k danému tématu, například já jsem si koupil Story of Chocolate a je tam historie čokolády, její použití, rozšíření a řada dalších zajímavostí. Moc hezký to je. Mají i Story of Football/Tea/Coffee atd. Mě tahle série nadchla, je i graficky krásně zpracovaná a v ČR dostupná v řadě knihkupectví zabývajících se cizojazyčnou literaturou. Info je samozřejmě i na webu nakladatelství.

přesně tak

Škoda, že jsem o zjednodušené literatuře nevěděl před lety, kdy jsem Verneovku Dvacet tisíc mil pod mořem odložil po přelouskání cca 5 stránek, kde na každém třetím řádku jsem měl podtržené neznámé slovíčko.
V současnosti už podobně jako Pilda beletrii v češtině prakticky nečtu – pouze v angličtině, aby to k příběhu mělo i „přidanou hodnotu“ :-).Dosud jsem přečetl odhadem asi 25 románů, a skutečně si to užívám.
Ať vás to taky tak baví!

To je můj hlavní cíl

Přečíst si mé oblíbené knihy v originále a poslechnout si je jako audiobook anglicky. Proto se vlastně učím. Co se týká zjednodušené četby, tak jsem četl i knihy „Irsko“, „Londýn“ atd. Takže se dají učit i reálie. Bohužel už si nevybavuji nakladatelství.

pohádky

mně se poměrně osvědčilo číst originální anglické pohádky, díky tomu že to je pro děti, tak ta angličtina není tak složitá

doporučuji

Zjednodušená četba je vážně skvělá, dnes jsem byla v knihovně (ve Zlíně) a našla jsem tam několik desítek takových knih. Našla jsem několik od nakladatelství Black Cat, ale lekla jsem se tolika aktivit a půjčila jsem si zatím jen jednu od OXFORD university press (The Pthantom of the Opera) a je to vážně skvělé. TYhle knížky jsou rozděleny od Stage 1–6 (půjčila jsem si 1), čte se to vážně skvěle, vřele doporučuji!!!

Já jsem taky v češtině četla spíš jen povinnou četbu do školy a teď jsem během půl rok (po tom co jsem si dodělala VŠ a mám konečně čas) stihla asi 15 knížek – celýho Browna, EchoPark, Of Mice and Men, Through a Glass darkly, Girl with dragon tatoo etc.

Zdravím!Chcem sa spýtať ja som v zahraničí a chcel by som si kúpiť nejaké zjednodušené čítanie neviete či to bežne majú v kníhkupectvách v UK a Írsku.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Ficko vložený před 14 lety

Zdravím!Chcem sa spýtať ja som v zahraničí a chcel by som si kúpiť nejaké zjednodušené čítanie neviete či to bežne majú v kníhkupectvách v UK a Írsku.

Re:

Rozhodně se to dá jednoduše objednat online.
To víte, rodilí mluvčí si tohle nornálně nekupují, tak to tam asi v běžných obchodech nenajdete. Ale tam, kde prodávají učebnice pro cizince, tam určitě. Já bych ovšem raději volil objednání.

naprosto bych s vámi nesouhlasil že zrcadlové knihy nejsou vhodné pro studium. 1. odstraňují problém s vyhledáváním ve slovníku a tím lidem s jeho nedostatkem spoustu času uspoří. 2. není pravda že by bylo obtížné najít zrcadlovou knihu v zjednodušené angličtině, myslím že je slušný výběr. 3. dávají studentovi okamžitou kontrolu zda pochopil větu správně. nemusí s každou frází za někým běhat. Máte pravdu že vyžaduje trochu sebekázně (nečíst překlad dřív než si udělám svůj) ale to snad pro samouka se zájmem o jazyk není problém. já osobně tyto knihy preferuji a jestliže si vybere člověk tu správnou neviděl bych v důvod proč by měly být o cokoli horší než běžné.

Kniha s CD

jak je nejlepší postupovat, když mám k zjednodušené četbě i CD?První si to přečíst a pak pustit?Díky..

Re: Kniha s CD

To je individuální. S CD se dá dělat hodně věcí… záleží, co vás baví. Můžete si např. nejdřív přečíst knihu a pak si CD poslouchat v Mp3 přehrávači nebo v autorádiu. Nebo si hned napoprvé můžete číst a psolouchat zároveň. Zkuste různé taktiky a uvidíte, co vám osobně nejvíce vyhovuje, nejvíce dává apod.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.