záložka
já jsem takové technické nemehlo, ta záložka je tak pěkná, mám připravené „tabulky“ do latiny a pořád přemýšlím, jak z nich udělat takovéhle pěkné záložky, poradil byste mi někdo?
Re: záložka
Určitě, pošlete mi PM s tím, co chcete upravit:-)
Komentáře k článku: Countries and Nationalities (záložka)
záložka
já jsem takové technické nemehlo, ta záložka je tak pěkná, mám připravené „tabulky“ do latiny a pořád přemýšlím, jak z nich udělat takovéhle pěkné záložky, poradil byste mi někdo?
Re: záložka
Určitě, pošlete mi PM s tím, co chcete upravit:-)
Časy???
Jo,to mám, ale myslela jsem všechny časy do jedné tabulky. Jenom, jak se tvoří,koncovky (třeba present perfect have/has -ed/)atd.
Re: Časy???
No já jsem o tom kdysi uvažoval, ale nejsem si jist, jestli to je užitečný, protože jde ve finále ve všech osobách o stejnou změnu (kromě 3.os.j.č.)
Díky ![]()
Díky za parádní záložku
Už je pěkně
vytisklá a založená.
Časy???
Myslím, že by to bylo užitečné hlavně pro to, když se zapomene, jak se
čas tvoří. Kdysi jsem si to udělala, ale neumím tomu dát hezkou
počítačovou tabulku. (Nalevo byly vyjmenované časy, a pak dva sloupečky
tvorby časů simple and contin. Ale nechám to na vás. Nemyslela jsem osoby,
ale jenom přehled všech ang.časů a jak se tvoří oba způsoby. ![]()
Časy???
Myslím, že by to bylo užitečné hlavně pro to, když se zapomene, jak se čas tvoří. Kdysi jsem si to udělala, ale neumím tomu dát hezkou počítačovou tabulku. (Nalevo byly vyjmenované časy, a pak dva sloupečky tvorby časů simple and contin. Ale nechám to na vás. Nemyslela jsem osoby, ale jenom přehled všech ang.časů a jak se tvoří oba způsoby.
Hm, uvidíme. Pokusím se něco udělat, ale mám obavu, že to nebude to
pravé ořechové a v takové případě to mažu ![]()
Časy???
Myslím, že by to bylo užitečné hlavně pro to, když se zapomene, jak se čas tvoří. Kdysi jsem si to udělala, ale neumím tomu dát hezkou počítačovou tabulku. (Nalevo byly vyjmenované časy, a pak dva sloupečky tvorby časů simple and contin. Ale nechám to na vás. Nemyslela jsem osoby, ale jenom přehled všech ang.časů a jak se tvoří oba způsoby.
Myslím, že přehled všech gramatických struktur na jednom papíře je hodně nic neříkající. Osobně si myslím, že taková tabulka či záložka by měla být jasná, měla by lidem pomáhat se v dané věci zorientovat případně nějakou problematiku znázornit. Obávám se, že tato konkrétní tabulka by byla jen změtí nic neříkajících struktur.
I go I am going I have gone I have been going
I went I was going I had gone I had been going
I will go I will be going I will have gone I will have been going
+ otázky
+ zápory
Navíc: Začínajícíjich tolik nepotřebuje, jemu by stačila ani ne polovina, středně pokročilý zase nepotřebuje mít ty základní a nakonec ani ty hodně složité… a pokročilý už tabulku nepotřebuje vůbec.
Myslím, že přehled všech gramatických struktur na jednom papíře je hodně nic neříkající. Osobně si myslím, že taková tabulka či záložka by měla být jasná, měla by lidem pomáhat se v dané věci zorientovat případně nějakou problematiku znázornit. Obávám se, že tato konkrétní tabulka by byla jen změtí nic neříkajících struktur.
+ otázky
+ záporyNavíc: Začínajícíjich tolik nepotřebuje, jemu by stačila ani ne polovina, středně pokročilý zase nepotřebuje mít ty základní a nakonec ani ty hodně složité… a pokročilý už tabulku nepotřebuje vůbec.
Re: Re: Časy???
Jo jo, já se obávám, že souhlasím s Markem ![]()
+ otázky
+ záporyNavíc: Začínajícíjich tolik nepotřebuje, jemu by stačila ani ne polovina, středně pokročilý zase nepotřebuje mít ty základní a nakonec ani ty hodně složité… a pokročilý už tabulku nepotřebuje vůbec.
Tak přesně tohle bych potřebovala. ![]()
Tak přesně tohle bych potřebovala.
Re: Re: Re: Časy???
Anebo kompromis – přehled pomocných sloves, která se používají v časech. Možná lépe formulováno
Tak přesně tohle bych potřebovala.
Re: Re: Re: Časy???
Přehled časů časem plánuji, ale jako článek s komentáři (k čemu se každý čas používá apod.) Jako tabulka k vytištění (jak jsem napsal) by to myslím bylo k ničemu.
Časy???
Tak jo, pánové. „Ukecali“ jste mě. Nechám to na vás. Na článek se
každopádně těším , určitě bude užitečný. Gorgiin nápad také není
k zahození. ![]()
Ano, jsem také spokojená
Myslím, že se občas takové přání i objeví od dalších
zoufalců, kteří touží po nějakém přehledu. A zatím se budeme těšit
ze záložek. Romane, tvoje záložka minulých sloves putovala do Turecka,
Itálie a Arabských Emirátů. Moc se líbila. Měla jsem tu bez českého
překladu tak se hodila. Ocenila ji i paní učitelka Tina z Cambridge. ![]()
Vylepšení ???
Záložka je super.
![]()
Možná by bodlo ještě tam přidat tvar podstatného jména té které
národnosti – hlavně takových jako Pole, Dane, Swede, Spaniard, etc.
Vylepšení ???
Záložka je super.
Možná by bodlo ještě tam přidat tvar podstatného jména té které národnosti – hlavně takových jako Pole, Dane, Swede, Spaniard, etc.
Re: Vylepšení ???
Inu to možná ano, ale pro vyšší úroveň…
Re: Re: Vylepšení ???
hm, no to je pravda…
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.