Opravit prosím i druhá část bude v přítomnosti. Jinak skvělé. ![]()
Komentáře k článku: Minulý čas 3: nepravidelná slovesa B
Opravit prosím i druhá část bude v přítomnosti. Jinak skvělé. ![]()
Thank you my teacher
Je to super ze pribudol dalsi clanok do sekcie pre zaciatocnikov ![]()
nechápu
vůbec se neorientuju,slovíčka mi nic neříkají
nechápu
vůbec se neorientuju,slovíčka mi nic neříkají
Re: nechápu
Možná byste měla začít v našem kurzu od začátku.
Re: nepravidelné slovesá, minulý čas 3
Viz mapa kurzu.
je to bezva… ![]()
I read the newspaper this morning.
Dobrý den, vím, že je toto článek pro začátečníky, ale vzhledem k tomu, že se můj dotaz týká věty uvedené v tomto článku…To, že bych se tam snažila napsat čas předpřítomný je důsledkem nějakého „polovičatého“ pravidla, které mám v hlavě?
A ve větě:
I usually get up at six but this morning I got up at four.
a)musí být this morning až na konci?
b) může tam být ten minulý čas?
Děkuji předem za odpověď.
I read the newspaper this morning.
Dobrý den, vím, že je toto článek pro začátečníky, ale vzhledem k tomu, že se můj dotaz týká věty uvedené v tomto článku…To, že bych se tam snažila napsat čas předpřítomný je důsledkem nějakého „polovičatého“ pravidla, které mám v hlavě?
A ve větě:
I usually get up at six but this morning I got up at four.
a)musí být this morning až na konci?
b) může tam být ten minulý čas?Děkuji předem za odpověď.
Re:
Ano, jistě. Když je někde THIS MORNING, ještě neznamená, že tam bude předpřítomný čas. Předpřítomný čas je, když je ještě ten den ráno/dopoledne a vy říkáte, co se stalo dnes ráno. Pokud už dnes ráno není, je např. večer, takse s THIS MORNING použije minulý.
Re:
Ano, jistě. Když je někde THIS MORNING, ještě neznamená, že tam bude předpřítomný čas. Předpřítomný čas je, když je ještě ten den ráno/dopoledne a vy říkáte, co se stalo dnes ráno. Pokud už dnes ráno není, je např. večer, takse s THIS MORNING použije minulý.
Re: Re:
Děkuji moc. Projasnil jste mi tento pošmůrný a deštivý den. Mně někdy ty složitější věci připadají jasnější než tyto základní.
Neviem, možno to úplne nechápem, alebo je len jazyková bariéra
priveľká… Ale v Sj je na príklad vety It cost a lot of
money. možné prítomný čas použiť aj " po funuse"..
Napríklad som si kúpila nohavice už v minulosti ale viem, že to stojí
rovnako aj teraz… V oboch prípadoch použijem túto vetu.Dá sa to nejak
inak zistiť o aký čas sa jedná?
Neviem, možno to úplne nechápem, alebo je len jazyková bariéra priveľká… Ale v Sj je na príklad vety It cost a lot of money. možné prítomný čas použiť aj " po funuse"..
Napríklad som si kúpila nohavice už v minulosti ale viem, že to stojí rovnako aj teraz… V oboch prípadoch použijem túto vetu.Dá sa to nejak inak zistiť o aký čas sa jedná?
Re:
IT COST ME – minulý
IT COSTS ME – přítomný
Aký je rozdiel medzi put a give?
Aký je rozdiel medzi put a give?
Re:
GIVE – darovat, PUT – umístit
Máme tu o tom dokonce článek.
Tyto stránky jsou super)))
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.