Help for English

FCE

 

ne, didn't je jedno slovo.

Predpokladam, ze to je obecne pravidlo platne pro vsechny zkracene tvary : "I'm, you're, I'd, apod. ??

Ano.

Dobrý den, rád bych se dozvěděl, kde se dají zjistit termíny a místa konání „zkoušek nanečisto“ pro FCE (mock exams). Mně by asi nejvíce vyhovovalo Brno. Děkuji

Dobrý den,
náš učitel zase říká, že stažené tvary se považují za dvě slova u FCE testů, tak jsem teď zmatená........

Dobrý den,chtěla jsem se jen zeptat jestli nahráky rodilých mluvčích na Vašich stránkách jsou v Britské nebo Americké angličtině. Děkuji

Jak které, většinou americké.

Dobrý den!
Jsem studentka 3. ročníku gymnázia a na FCE se asi budu připravovat sama…
Chtěla bych složit FCE v červnu. Myslíte si, že je to reálné s tímto časem na připravu? Dále by mě zajímalo, jak dlouho dopředu se musím ke zkoušce hlásit.

Na červnovou zkoušku byl termín do minulého pátku. Teď to jde taky ještě, ale platí se příplatek za pozdní registraci.

Jestli to je reálné? To samozřejmě nemůžu posoudit, když vás neznám. Zkuste cvičné testy a uvidíte.

Dobrý den,
maturoval jsem z angličtiny a vcelku mi nedělá problémy angličtiny ani na vysoké škole (VŠE), tak jsem se rozhodl, že bych si udělal pro začátek FCE, později třeba CAE. Ovšem nevím jaké učebnice bych si měl koupit pro přípravu, AJ vcelku dělám, takže půjde spíše jenom o opakování a pipomenutí již zapomenutého. Chtěl bych si koupit FCE Practice Tests (později CAE Practice Tests) a k tomu nějakou knížku s gramatikou, což se mi jeví jako dost velký problém, protože titulů je opravdu neskutečné množství. Po dlouhém pročítání vašeho pěkného webu jsem se rozhodl buď pro English grammar in use nebo pro Destination (a u Destination nevím, jestli zvolit B2 nebo C1-C2, protože věřím, že na přípravu k FCE by byla lepší možná B2, ovšem od C1-C2 si slibuji spíše rozšíření znalostí ohledně gramatiky a také využití i při další přípravě na CAE). Myslíte, že byste mi mohl někdo poradit, jaká kombinace se jeví jako rozumnější, popř. sdělit svoje zkušenosti s nimi?

A na tuto recenzi jste se koukal?

http://www.helpforenglish.cz/…ificate.html

Ano koukal a dokonce i četl, ale je to opravdu těžké zvolit si z mnoha dokonce dobře recenzovaných knih tu správnou a tuto jsem „zavrhl“ po vašem komentáři, kde jste porovnával Grammar and Vocabulary for Cambridge Advanced and Proficiency a Destination C1-C2 a kde jste řekl, že by byla Destination lepší. Nebo myslíte, že by to nebyla špatná kombinace FCE Practice Tests a Grammar and Vocabulary for First Certificate? Jde mi i o to, abych mohl třeba časem navázat na nějaké pokračování a já kdybych si zažil nějaký styl učebnice, určitě by se mi z tím i dobře pokračovalo, ale rád se nechám vyvést z omylu, přece jenom nejsem žádný odborník.

Asi tak. V Grammar and Vocab for FCE by se vám hodily ty testíky na začátku každé lekce – zjistíte tam, kde máte slabiny a na nich pak budete pracovat. To mě právě napadlo na základě vaše prvního dotazu.

Ale gramatické učebnice nemusíte brát jako klasické učebnice, kde to navazování má určitě větší opodstatnění.

Ale pravdou je, že Destination je taky výnorná. :-)

Když o tom tak uvažuju, tak bych vám asi poradil nejprve si pořádit FCE Practice Tests. Pak uvidíte, jestli to zvládáte s lehkostí, nebo jen ‚tak tak‘. No a pokud to budete zvládat bez problémů, možná půjdete rovnou na CAE a situace s učebnicemi se změní :-)

Děkuji za tak včasné a rozumné odpovědi, vyzkouším to, jak říkáte a uvidím. Ještě jednou děkuji a na shledanou.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.