určitý člen před budovami

Dozvěděl jsem se, že existuje několik slov, před kterými se používá člen THE pouze tehdy, když tam člověk nepatří. Jako je nemocnice, kostel, vězení. Existují ještě nějaká taková podstatná jména kromě těchto tří?

nerozumím, co myslíte ‚když tam člověk nepatří‘?

Jinak o členech u budov máme článek:
2006052901

Wavik to myslel asi takto: I am in hospital -jsem v nemocnici (jako pacient) …I am in the hospital – jsem v nemocnici(po­hybuju se v te budove, dosel jsem např. nekoho navstivit) …toto rozdeleni ale plati myslim jen pro britskou anglictinu …v americké se vsude dava THE …mam pravdu? :)

Rekl bych, ze Wavik ma na mysli pripady, kdy se vyraz da chapat jak jako instituce (bez clenu), tak jako budova (se clenem).

Waviku, mrkni sem: http://www.helpforenglish.cz/…-predlozky-i

Tak jsem byl pomalejsi :-)

Ano, měl jsem na mysli přesně ten případ s nemocnicí, kdy jsem tam jako pacient a nebo jsem tam jdu na návštěvu. Nebo případ s kostelem, kdy jsem tam jako věřící (bez členu) a nebo si tam jdu fotit malby (se členem).

Tak bych rád věděl, kolik je dalších takových případů.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.