Chcel by som sa uistiť v jednej veci pri správnej výslovnosti najmä v US angličtine.
“æ” sa vyslovuje iný spôsobom len ak po ňom nasleduje m,n,ŋ??
Nachádza sa tu ešte iná výnimka? dakujem… ![]()
Chcel by som sa uistiť v jednej veci pri správnej výslovnosti najmä v US angličtine.
Nachádza sa tu ešte iná výnimka? dakujem… ![]()
Nachádza sa tu ešte iná výnimka? dakujem…
æ se vzdycky bude vyslovovat æ. Proto ta transkripce.
Nachádza sa tu ešte iná výnimka? dakujem…
Máte nějaký důvod (nebo příklad) předpokládat, že by se to mohlo vyslovovat jinak?
Keď počúvam niekoho kto hovorí americkou angličtinou a nasleduje to, tak sa mi zdá, že to je také pretiahnuté to æ a keď tam je ŋ tak tam počujem ešte aj “j”.
edit: Som zabudol napísať, že sa mi to zdá úplne vždy a v každom slove kde sa to nachádza.
Keď počúvam niekoho kto hovorí americkou angličtinou a nasleduje to, tak sa mi zdá, že to je také pretiahnuté to æ a keď tam je ŋ tak tam počujem ešte aj “j”.
edit: Som zabudol napísať, že sa mi to zdá úplne vždy a v každom slove kde sa to nachádza.
Protahle æ neexistuje. Lepsi je uvadet priklady s realnymi slovy bez transkripce
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.