"æ" nasledované m,n + ŋ

Chcel by som sa uistiť v jednej veci pri správnej výslovnosti najmä v US angličtine.

“æ” sa vyslovuje iný spôsobom len ak po ňom nasleduje m,n,ŋ??

Nachádza sa tu ešte iná výnimka? dakujem… ;-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od MaRRt vložený před 13 lety

Chcel by som sa uistiť v jednej veci pri správnej výslovnosti najmä v US angličtine.

æ se vzdycky bude vyslovovat æ. Proto ta transkripce.

Máte nějaký důvod (nebo příklad) předpokládat, že by se to mohlo vyslovovat jinak?

Keď počúvam niekoho kto hovorí americkou angličtinou a nasleduje to, tak sa mi zdá, že to je také pretiahnuté to æ a keď tam je ŋ tak tam počujem ešte aj “j”.

edit: Som zabudol napísať, že sa mi to zdá úplne vždy a v každom slove kde sa to nachádza.

Keď počúvam niekoho kto hovorí americkou angličtinou a nasleduje to, tak sa mi zdá, že to je také pretiahnuté to æ a keď tam je ŋ tak tam počujem ešte aj “j”.

edit: Som zabudol napísať, že sa mi to zdá úplne vždy a v každom slove kde sa to nachádza.

Protahle æ neexistuje. Lepsi je uvadet priklady s realnymi slovy bez transkripce

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.