Re: Re: Rozdiel
Tak teraz ma Vaša odpoveď prekvapila. Ja som to preložil takto:
1) Sú to „JEHO“ priatelia.
2) Sú tam „JEHO“ priatelia.
Možno v rýchlosti došlo k malej chybke, ale ak sa mýlim ja, tak I'm SORRY,
naozaj si nie som stopercentne istý. ![]()
Komentáře k článku: Sloveso BÝT 4: Množné číslo
Možno v rýchlosti došlo k malej chybke, ale ak sa mýlim ja, tak I'm SORRY,
naozaj si nie som stopercentne istý. ![]()
Možno v rýchlosti došlo k malej chybke, ale ak sa mýlim ja, tak I'm SORRY, naozaj si nie som stopercentne istý.
Re: Re: Re: Rozdiel
Ano, jeho.
Re: Is or Are
Podmět je PETER AND KATE, sloveso tedy bude v plurálu, ARE.
Re: Our team… is/are
TEAM, FAMILY apod – záleží, jestli mluvíte o jednotlivcích a nebo o celku. Např. MY FAMILY ARE VERY TALL – ti lidé jsou vysocí. Ale MY FAMILY IS VERY IMPORTANT TO ME – myšleno jako celek, ne jako jednotliví členové.
Re: Reakce na komentář
Celý „Help For Englisch je dobrý“Výsledky se dostaví poze když:Máme v sobě:Kázeň a systematickou práci:Je to potom prosté dosáhnout výsledky v každém oboru.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, proč ve větě „They aren´t teachers.“ není před
slovem učitelé neurčitý člen „a“?
Se členy mám už dlouho problémy a pořád je dávám tam, kde být nemají.
Můžete mi prosím poradit, jak se je aspon trošku naučit, díky
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, proč ve větě „They aren´t teachers.“ není před slovem učitelé neurčitý člen „a“?
Se členy mám už dlouho problémy a pořád je dávám tam, kde být nemají. Můžete mi prosím poradit, jak se je aspon trošku naučit, díky
Re:
O členech tu máme několik článků. U TEACHERS člen není, protože neurčitý člen v množném čísle být nemůže.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, proč ve větě „They aren´t teachers.“ není před slovem učitelé neurčitý člen „a“?
Se členy mám už dlouho problémy a pořád je dávám tam, kde být nemají. Můžete mi prosím poradit, jak se je aspon trošku naučit, díky
Re:
Jinak je to napsané hned o několik lekcí dál v lekci „Množné číslo“.
Dobrý den, tvoří se u slovesa BÝT v množném čísle v záporu také dva zkrácené tvary jako u jednotného čísla (aren't, we're not) ?
Dobrý den, tvoří se u slovesa BÝT v množném čísle v záporu také dva zkrácené tvary jako u jednotného čísla (aren't, we're not) ?
Ano. We aren't / we're not, you aren't / you're not, they aren't / they're not. Ta druhá varianta se často používá, pokud chcete dát důraz na ten zápor.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.