Help for English

Pomóóóc

 

Dobrý den, dnes jsem se poprvé dostala na tyto stránky, zaregistrovala jsem se a zadala do ostatní nový příspěvek, ale vypadá to, že kromě názvu se vůbec nezobrazil, jen jeho poněkud zkomolený zkrácený název. Tak mě trochu mrzí, že jsem ze sebe hned udělala pitomce. Bohužel jsem nenašla žádnou nápovědu, jak to napravit. Pomůžete?

Dobrý den,

děkujeme za připomínku, pravdou je, že se naše fórum stále vyvíjí a občas se na něm vyskytne nějaká ta chybička.

Ve Vašem případě se jedná o chybu způsobenou příliš dlouhým názvem. Při nejbližší aktualizaci tuto chybu opravíme.

Děkuji za odpověď,
později se to podařilo.

Dobrý večer, moc bych potřebovala zjistit jaký je rozdíl při používání u předpřítomného času průběhového mezi been a gone. Kde se použije been a kde gone, popř. vysvětlit na nějaké větě. Budu moc vděčná za odpověď ještě dnes.

I have been there – už jsem tam byl
I have gone there – odešel jsem tam (jsem tam)

Díky,jsem vám moc vděčná.

připravuji se k jazykové zkoušce a nutně jsem potřebovala pomoc.. velmi příjemně mě potěšila tato stránka! mnohokrát děkuji je to dokonalýýýý! :-D

Ahoj všichni mam malý problém a to sice že musím složit zkoušku AJ STANAG 2222 mate někdo nějaké dobré rady nad zlato. Materiály k této zkoušce zde nejsou. Snad mi někdo z Vás zkušenějších poradí? A teď kouzelné slůvko PROSÍM (a ne ABRAKA DABRA). Díky :shock:

Ahoj,
asi jsem úplný trdlo, ale nevím si rady. Nejdou mi v „zábava“ spustit písničky. Jde mi jen báseň (pod ikonou „nahrávku můžete spustit zde:“ mi u písniček chybí „stáhnout mp3“). Prosím, pomůžete mi. Díky Vohajda

  1. Pro specifické dotazy prosím vždy zakládejte nové téma. Pod ‚POMOOOOC‘ si toho běžný uživatel moc nepředstaví.
    1. Spouštění písniček a nahrávek: Nainstalujte si do Iinternet Explorer, nebo do Mozilly, Firefox apod. nějaký FLASH PLAYER, např. Adobe Flash Player, Macromedia Plash Player apod. Potom si budete moci nahrávky spouštět přímo na stránce.
    2. Možnost stáhnout u písniček chybí, protože od skupin a zpěváků máme svolení pouze pro online přehrávání, nikoliv pro stahování.

Dobry den! Dnes sjem se zaregistrovala ale na strankahc bla nedavno a nasla zde odkaz na stranku, kde se mohlo azdat jakekoliv slovicko nebo veta a nekdo(zena/muz/a­merican/francou­zs/brit…) vam to vyslovil… ale ted by se mi odkaz velmi hodil an emuzu ho nidke najit…pomuzete mi prosim?

Odkaz mají na stránkách testomanie.cz, jde asi o Oddcast text to speech. Tam to ale vysloví počítačový hlas.

Otevřete sekci ‚Angličtina na internetu‘, vyberte odkaz na testomanii a tam klikněte na obrázek (jediný, co tam snad mají). Ten vás dovede na stránku, kterou patrně hledáte.

Pro další dotazy prosím VYTVOŘTE NOVÉ téma s konkrétním názvem!

Suggestions!
Prosím,jak byste přeložil věty typu:

Shall we go to the park today? Shall I help you?

Why don´t we play outside? Why don´t we go shopping?

A poslední Let´s swim.

Zajímá mě, jak překládat slovo shall.
Děkuji.

SHALL se používá, když něco navrhujeme. Stejně tak, jako WHY DON'T WE… Ovšem SHALL je trochu fromální či dokonce staromódní.

Takže bych to všecko přeložil:
Nepůjdem do parku? Chceš, abych ti pomohl?
Nepůjdem si hrát ven? Nepůjdem na nákup?
Pojď si zaplavat.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.