The Scottish/Scottish

Ahoj.

Vím, že když mluvím o národu obecně, u některých z nich lze použít určitý člen “the” a znamená to, že mluvím o národu jako celku. Např.: The Scottish are well known for wearing kilts. The Spanish used to be great at playing football.

Nicméně může nastat situace, když nemluvím o národu jako o celku, ale o konkrétní skupině lidí. Např.:* Who are they? – They are Scottish/the Scottish?* Zde bych osobně určitý člen nepoužil, protože nemluvím o národu jako celku. Chápu to tak správně nebo je nutno použít určitý člen? Pokud ano, proč?

Díky.

Přesně tak. Chápete to úplně správně.
The Scottish are well known for…
What nationality are they? – They are the Scottish.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 12 lety

Máme tu článek:
http://www.helpforenglish.cz/…snici-narodu

Doposud jsem měl za to, že určitý člen “the” pro popis národa jako celku lze použít pouze u národností končící na -sh (Scottish, Irish, Spanish, British), na -ch (French) nebo na -ese (Sudanese, Japanese). Takže dle článku jsem pochopil, že je možné říci i the Americans, the Czechs, the Slovaks či the Iraqis.

A co třeba Rakušané či Rusové? Austrians? Russians? the Austrians či the Russians je předpokládám špatně…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Salamo vložený před 12 lety

Doposud jsem měl za to, že určitý člen “the” pro popis národa jako celku lze použít pouze u národností končící na -sh (Scottish, Irish, Spanish, British), na -ch (French) nebo na -ese (Sudanese, Japanese). Takže dle článku jsem pochopil, že je možné říci i the Americans, the Czechs, the Slovaks či the Iraqis.

A co třeba Rakušané či Rusové? Austrians? Russians? the Austrians či the Russians je předpokládám špatně…

I tyto narody budou mit urcity clen. Narozdil vsak od: the English, the Irish, the Spanish, pribude u: the Czechs, the Slovaks, the Russians mnozne cislo. Nemuzeme rict totiz the Englishes

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.