Help for English

Minulý čas #2: pravidelná slovesa

Komentáře k článku: Minulý čas 2: pravidelná slovesa

 

Zrovna

jsme začali minulý čas probírat, jsme moc ráda za tyto články s výslovností, moc mi to pomáhá – díky! Všechno je krásně vysvětleno!

poslech

Když si chci poslechnout pomalý způsob výslovnosti musím mockrát kliknout myší, dělá to jen mě?

Dobrý nápad dát sem tolik vět jako příklad. Řekla jsem si, že je načase než si tu větu přečtu a přeložím si ji nejdříve poslechnout, zda slyším to, co ve skutečnosti říkáte…no někdy to šlo snadno, někdy jsem to vzdala a přečetla (že jste tančil se Sárou jsem vážně rozpoznat nedokázala :-D ). Jsou tu někde pohromadě Vámi namluvené věty pro začátečníky? Já vím, je tu zjednodušená četba, ale tam to jde docela rychle a i když chápu obsah věty, nedokážu vždy zavnímat všechna slovíčka, která by člověk chtěl slyšet a přeložit.

Re:

Ne, pohromadě všechny věty s nahrávkami bohužel nemáme. Jeden takový malý projekt připravujeme, ale to ještě bude chvíli trvat.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 13 lety

Re:

Ne, pohromadě všechny věty s nahrávkami bohužel nemáme. Jeden takový malý projekt připravujeme, ale to ještě bude chvíli trvat.

Také bych přivítala nahrávky v pomalém tempu. I při poslechu té zjednodušené četby se trochu ztrácím.

Dobrý den, chci se zeptat jak rozeznat pravidelná od nepravidelných. Mám se je naučit nazpaměť a prostě zafixovat nebo na to je jistý tahák. Děkuji

Hm, bohužel není. Nezbývá než si je pomalu uložit do paměti. ideálně s příkladovými větami, ale to ostatně platí pro jakékoli slovo. Některá jsou frekventovanější a narazíte na ně co chvíle, jiná jsou spíše archaická. Podívejte se sem:
http://www.helpforenglish.cz/…elna-slovesa

Dobrá, díky kouknu tam

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.