Nemluvě o tom, že mám vážnou obavu, že v tom testu šlo pouze
o správný výběr A vs. AN. To jablko tam nebude jen tak ![]()
Nemluvě o tom, že mám vážnou obavu, že v tom testu šlo pouze
o správný výběr A vs. AN. To jablko tam nebude jen tak ![]()
Abychom byli úplně akurátní, tak tvar neurčitého členu bude AN, ne A.
Abychom byli úplně akurátní, tak tvar neurčitého členu bude AN, ne A.
Ale vždyť to Roman napsal, Mlho! ![]()
Ale vždyť to Roman napsal, Mlho!
Roman to napsal, když já jsem svůj příspěvek teprve sepisoval, takže
jsem si toho nevšiml. ![]()
Děkuju všem. Nečekal jsem takovou diskuzi nad zdánlivě
nezákladnějším učivem/tématem. Taky jsem byl zmaten a proto jsem se zde
zeptal. Jedná se online test jedné technické vysoké školy z 1. semestru.
Úmyslně neuvádím které ![]()
Pokud bych mohl poprosit ještě o pomoc, tak je tam ještě jedna podobná otázka. My car is in ___ garage. Vyberte jednu možnost: the / a / – / an. Bude tam “a” nebo “the”? Dal bych “a”. Opět bez kontextu. Děkuju.
the garage – garáž máte (nebo aspoň to tak je, jen jednu) ![]()
Právě jsem se dočetl v Angličtina nejen pro samouky od Leda. Lesson 7, p. 94: “Pamatujte si, že s vazbou there is se užívá podmět s neurčitým členem nebo s číselným výrazem.” Tak jen doplňuji pro info k mému předchozímu dotazu.
the garage – garáž máte (nebo aspoň to tak je, jen jednu)
Děkuju
Právě jsem se dočetl v Angličtina nejen pro samouky od Leda. Lesson 7, p. 94: “Pamatujte si, že s vazbou there is se užívá podmět s neurčitým členem nebo s číselným výrazem.” Tak jen doplňuji pro info k mému předchozímu dotazu.
Ne nutně pouze neurčitý člen a číslovka. Je to sedmá lekce, začátek, nemá smysl se zabývat výjimkami, které by vás jen zahlcovaly. Je třeba věta:
There's this one guy I've had a crush on for ages. ![]()
A tady máte i číslovku i ukazovací zájmeno (ve
funkci neurčitého členu)! Pro začátečníky neslýchaná (a
z dobrého důvodu zakazovaná) věc. ![]()
Ne nutně pouze neurčitý člen a číslovka. Je to sedmá lekce, začátek, nemá smysl se zabývat výjimkami, které by vás jen zahlcovaly. Je třeba věta:
There's this one guy I've had a crush on for ages.
A tady máte i číslovku i ukazovací zájmeno (ve funkci neurčitého členu)! Pro začátečníky neslýchaná (a z dobrého důvodu zakazovaná) věc.
Jenže this tady má funkci neurčitého členu, jen používáno v hovorové angličtině..
Jenže this tady má funkci neurčitého členu, jen používáno v hovorové angličtině..
Stačí modrý dodatek?
Stačí modrý dodatek?
To byla jenom poznámka…samozřejmě, že stačí.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.