Voda, voda, voda ...

Komentáře k článku: Voda, voda, voda ...

Studenti mi tvrdí, že je prý v zahraničí běžné, že se perlivá voda řekne GAS WATER. Nejsem cestovatel, nikde jsem to tudíž osobně neviděla, ale přijde mi to spíš jako nějaký “CzEnglish”:))) té dané země (prý to zažili na dovolené v Chorvatsku, V Řecku, ve Francii, v Itálii, v Německu). Děkuji předem za vaše zkušenosti

Odkaz na příspěvek Příspěvek od DaLeRa vložený před 11 lety

Studenti mi tvrdí, že je prý v zahraničí běžné, že se perlivá voda řekne GAS WATER. Nejsem cestovatel, nikde jsem to tudíž osobně neviděla, ale přijde mi to spíš jako nějaký “CzEnglish”:))) té dané země (prý to zažili na dovolené v Chorvatsku, V Řecku, ve Francii, v Itálii, v Německu). Děkuji předem za vaše zkušenosti

To bude těmi destinacemi. Ani jedna z nich není native English a tak si to my, nerodilci, předáváme jako štafetu. Třeba to prosadíme do jazyka, ale zatím to je Czenglish + jiné varianty. Taky jsem se ve Francii pokoušela prosadit ve francouzštině l'eau non gazé (neperlivá), ale nevyšlo mi to, pokaždé mi to opravili na l'eau plat:-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 11 lety

To bude těmi destinacemi. Ani jedna z nich není native English a tak si to my, nerodilci, předáváme jako štafetu. Třeba to prosadíme do jazyka, ale zatím to je Czenglish + jiné varianty. Taky jsem se ve Francii pokoušela prosadit ve francouzštině l'eau non gazé (neperlivá), ale nevyšlo mi to, pokaždé mi to opravili na l'eau plat:-)

Lucko, děkuju za Vaši zkušenost. Nechám je, ať si na dovolené pořád jedou tu svoji GAS WATER:), když to funguje, ale nezapomenu dodat, že ať s tímto slovíčkem nejezdí do anglicky mluvících zemí:)

Dobrý den. Sice se můj dotaz netýká vody, ale slova TAP. Točené pivo jsem říkával: One draft beer please. Může tedy použít i: One tap beer please.

Děkuji ApVéčko

Odkaz na příspěvek Příspěvek od agentpv vložený před 8 lety

Dobrý den. Sice se můj dotaz netýká vody, ale slova TAP. Točené pivo jsem říkával: One draft beer please. Může tedy použít i: One tap beer please.

Děkuji ApVéčko

Nemyslím. To je jen s vodou. Pro čepované pivo: draft/draught (AmE) nebo keg (BrE) beer.

https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…lish/brewery

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.