Ahoj mohl by mi někdo vysvětlit, proč zde do mezery patří every? Nedává mi to smysl. Naopak some ano, jakože nějaká. Díky!
Možnosti jsou:
- some b) every
There's....... possibility that this afternoon's classes will be cancelled.
Ahoj mohl by mi někdo vysvětlit, proč zde do mezery patří every? Nedává mi to smysl. Naopak some ano, jakože nějaká. Díky!
Možnosti jsou:
There's....... possibility that this afternoon's classes will be cancelled.
Podle mě jsou obě možnosti správně.
Podle mě také, i když s every to možná zní o něco lépe.
There's every possibility that this afternoon's classes will be cancelled.
Existuje reálná možnost/ je velmi pravděpodobné, že odpolední výuka bude zrušena.
No pokud by to mělo být přeložena jako existuje nějaká možnost, tak by přece stačil člen neurčity
Z jakého testu ta věta pochází? Není tam ještě nějaká doplňující informace? Dle mého názoru se použití some a every liší mírou jistoty, že ten případ nastane. Chápal bych, že ze some je to méně pravděpodobnější než s every.
Myslím, že by potom POSSIBILITY bylo se členem – There's a possibility…
Samozřejmě POSSIBILITY může být počitatelné i nepočitatelné, v této vazbě by ale byl člen. Neříkám ale, že by to bylo nutně špatně se slovem SOME.
Je to software, co je na CD k učebnici Complete Advanced 2nd Edition – 2015 od Cambridge.
Topic: Possibility and certainty Doplňující informace – Zvolte do mezery nejvhodnější slovo, abyste dokončili větu.
Jaký je teda rozdíl potom rozdíl mezi every x člen neurčitý ?
Myslíte, že tam
mají chybu?
Je to software, co je na CD k učebnici Complete Advanced 2nd Edition – 2015 od Cambridge.
Topic: Possibility and certainty Doplňující informace – Zvolte do mezery nejvhodnější slovo, abyste dokončili větu.
Jaký je teda rozdíl potom rozdíl mezi every x člen neurčitý ?
Myslíte, že tam mají chybu?
Ne, nemají tam chybu. There's EVERY possibility that… je pěká ADVANCED fráze. Je to “docela dobře možné”
There's SOME possibility není úplně OK, správně by bylo There's a possibility…
Takže nemají chybu, když podle nich je správně EVERY a špatně SOME.
díky
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.