Some x Every - vysvětlení

Ahoj mohl by mi někdo vysvětlit, proč zde do mezery patří every? Nedává mi to smysl. Naopak some ano, jakože nějaká. Díky!

Možnosti jsou:

1. some b) every

There's....... possibility that this afternoon's classes will be cancelled.

Podle mě jsou obě možnosti správně.

Podle mě také, i když s every to možná zní o něco lépe.

There's every possibility that this afternoon's classes will be cancelled.

Existuje reálná možnost/ je velmi pravděpodobné, že odpolední výuka bude zrušena.

No pokud by to mělo být přeložena jako existuje nějaká možnost, tak by přece stačil člen neurčity

Z jakého testu ta věta pochází? Není tam ještě nějaká doplňující informace? Dle mého názoru se použití some a every liší mírou jistoty, že ten případ nastane. Chápal bych, že ze some je to méně pravděpodobnější než s every.

Myslím, že by potom POSSIBILITY bylo se členem – There's a possibility…

Samozřejmě POSSIBILITY může být počitatelné i nepočitatelné, v této vazbě by ale byl člen. Neříkám ale, že by to bylo nutně špatně se slovem SOME.

Je to software, co je na CD k učebnici Complete Advanced 2nd Edition – 2015 od Cambridge.

Topic: Possibility and certainty Doplňující informace – Zvolte do mezery nejvhodnější slovo, abyste dokončili větu.

Jaký je teda rozdíl potom rozdíl mezi every x člen neurčitý ? :) Myslíte, že tam mají chybu?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od jacky2000 vložený před 9 lety

Je to software, co je na CD k učebnici Complete Advanced 2nd Edition – 2015 od Cambridge.

Topic: Possibility and certainty Doplňující informace – Zvolte do mezery nejvhodnější slovo, abyste dokončili větu.

Jaký je teda rozdíl potom rozdíl mezi every x člen neurčitý ? :) Myslíte, že tam mají chybu?

Ne, nemají tam chybu. There's EVERY possibility that… je pěká ADVANCED fráze. Je to “docela dobře možné”

There's SOME possibility není úplně OK, správně by bylo There's a possibility…

Takže nemají chybu, když podle nich je správně EVERY a špatně SOME.

díky

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.