reálie

Existuje pro slovo REÁLIE nějaký anglický termín? Vím, že by bylo možné napsat například CULTURE AND HISTORY, ale zajímá mě, jestli je nějaký určitý ekvivalent.

Seznam to přeložil jako REALIA, což se mi zdá nepravděpodobné.

ne, myslím, že na reálie není přesný termín. Obecně se taky používá LIFE AND INSTITUTIONS ale je to asi stejně přesné jako CULTURE AND HISTORY.

Pokud je to studijní předmět, tak tomu se říká CULTURAL STUDIES a spadá tam myslím vše od zeměpisu, dějepisu apod. až po literaturu.

Dobře, díky.

Jinak tedy podle všeho ty reálie ve tvaru realia znamená předměty z každodenního života použité jako učební pomůcka. A to je fakt přece jen něco jiného. :-)

Taky by mě zajímalo jak přeložit slovo reálie…napadá mě v téhle souvislostti např. culture studies nebo background studies…je to možné? Potřebuju totiž přeložit název diplomové práce „Kreativní postupy ve výuce reálií“ Díky za pomoc!

Jak píše Naihonn, tak se slovo REALIA opravdu používá, viz http://en.wikipedia.org/…education%29

Dobrý den.

Chci začít číst anglickojazyčné reálie.V neurčité budoucnosti bych rád žil v Anglii nebo Kanadě.Můžete něco doporučit ?

Děkuji.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.