Help for English

Spojky AFTER a BEFORE

Komentáře k článku: Spojky AFTER a BEFORE

 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od VaclavJanda vložený před 6 lety

Takže všechny varianty jsou správně, včetně té poslední? Nevím, proč, ale měl jsem za to, že pokud zaměním přirozený (za sebou postupně plynoucí) sled dějů (třebas i spojkou, jako je after), musím do toho hned nějak “zavařit” i nějaké perfektum… Takže díky moc za vyvedení z omylu a konstatuji, že čím dále tím více blahořečím těmto webovým stránkám. Hodně zdaru VJ

To, co popisujete, platí ale spíše v minulosti, kdy je třeba upřesnit, co bylo před čím.
Nicméně právě když použijeme spojky BEFORE či AFTER, tak tím většinou jasně vysvětlíme pořadí dějů bez nutnosti používat perfekta.

Všimla jsem si, že spoužívá spojení ‘after class’ – tedy bez členu. Je to kololace? Nebo nějaké pravidlo? Je takových případů víc?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od zizak vložený před 6 lety

Všimla jsem si, že spoužívá spojení ‘after class’ – tedy bez členu. Je to kololace? Nebo nějaké pravidlo? Je takových případů víc?

CLASS může být v tomto významu nepočitatelné, znamená prostě “vyučování”. Viz slovník: https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…lish/class_1?…

Nesouvisí to nijak s předložkou AFTER.

aha :-) děkuji

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.