Help for English

FCE speaking

 

Ahoj vsem. Tento web jsem nasla teprve nedavno a docela me to mrzi protoze je fakt super a urcite uz bych ho vyuzila uz davno pred tim :-D
Ale obracim se sem hlavne s prosbou o radu, vim ze je nejspis trochu pozde ale doufam ze i tak mi stihne nekdo odpovedet. Zitra mam FCE speaking exam a nejsem si presne jista jaky typy slov bych tam mela uzivat. Jaky slova zapojit do popisovani obrazku aby uz to bylo trochu na urovni! Nevi nekdo kde by se dali najit nejake ukazky speakingu nebo aslespon dodat na tento web nejake ukazky linking words and frazes.
Popr. vypracovat napsany speaking z past papers tak jak by to asi melo vypadat. Vim ze to se nejspis uz dnes nestihne ale mohlo by to pomoct dalsim uzivatelum kteri se tak trochu jako ja pripravuji vicemene na tuto zkousku sami.

dobrý nápad… ale ten čas…

Jo jo ja vim… A nemohl by jste mi alespon poradit par uzitecnych slov na speaking. Pripravuji se na nej vicemene sama protoze v college nas pripravuji pouze na zkousky typu Skills for life…

Rady pro speaking

– vyvarujte se krátkých odpovědí
- snažte se zapojit i svého spoluzkoušeného – nejde o to mluvit víc a líp než ten druhý, ale prokázat, že máte komunikativní dovednosti (interaktivní)
- nebojte se chyb
- nebojte se vůbec!
- Když něco nevíte, vyhněte se tomu, rozhodně tam neříkejte něco jako ‚nemůžu si vzpomenout na slovo‘ či ‚jak ono se to řekne…‘. Prostě to kdyžtak nějak zamluvte, když vám vypadne slovíčko, nebo to opište atd.

Při popisu obrázku jde o to tak trochu přemýšlet nahlas, říct, jak to vypadá, co by to mohlo být atd. K tomu používejte obraty jako IT SEEMS TO BE… IT APPEARS TO ME THAT… modální slovesa MAY, MIGHT, příslovce PROBABLY apod… těch my bylo hodně. Hlavně nemlčet a nepřemýšlet… vyzkoušejte si rychlé reakce – např. u nás v sekci maturita je spousta otázek pro ústní zkoušení… zkuste si je projet a začít mluvit i když vlastně nevíte, co byste říkala… tam vám taky můžou položit otázku, na kterou nebudete umět hned odpovědět z voleje… na těch našich si to můžete natrénovat, efektivně používat slovní výplně apod.

Jo jo dekuji moc za rady :idea: Hned se do toho pustim.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.