Help for English

Přítomný prostý čas (cvičení #3)

Komentáře k článku: Přítomný prostý čas (cvičení 3)

 

90% furt sem neveděl v čem dělám chybu a pak sem si uvědomil že jsem Dislectika prohodil sem u parents písmeno E za A na podruhé už 100% :)

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat u otázky č.4 mohlo by být teoreticky: Steve, do you have a red car? a ješte na otázku č.10 – What time does his cousin leave for work in the morning? proč je leave for work a ne to work?

díky moc

Odkaz na příspěvek Příspěvek od logi vložený před 8 lety

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat u otázky č.4 mohlo by být teoreticky: Steve, do you have a red car? a ješte na otázku č.10 – What time does his cousin leave for work in the morning? proč je leave for work a ne to work?

díky moc

otázka č.4: to by ale mělo jiný význam – ve Vaší větě se ptáte přímo Stevea, ve větě z testu se ptáme někoho jiného, jestli má Steve auto
otázka č.10: http://www.helpforenglish.cz/…ebo-leave-to

Dobry den, jiz u nekolikateho cviceni, kde je zapor doesn’t, mi to opravuje jako chybu, ale pritom je opravena veta shodna s moji.

Dobrý den, zřejmě používáte nějaký nestandardní znak pro apostrof. Připravili jsme systém na apostrof ' i na českou čárku, kterou lidé někdy používají místo toho. Je ale možné, že vy používáte nějaký jiný.

Záleží na tom, jak ten apostrof zadáváte na klávesnici. Běžně se zadává na české klávesnici současným stiskem klávesy SHIFT a klávesy vedle klávesy ENTER (to už uvádí pan Vít v diskuzi – strana 1) nebo se dá psát také podržením klávesy ALT a zadáním čísla 039 (mělo by fungovat pouze ALT+39) na numerické klávesnici (pouze ve Windows). Většina jednoduchých textových editorů a prohlížeč Firefox napíše běžný apostrof. Lepší editory (Word nebo Writer) můžou tento apostrof automaticky nahrazovat typografickým apostrofem. To je ten znak , který uvádíte v příspěvku. Ten se dá psát také podržením klávesy ALT a zadáním čísla 0146 na numerické klávesnici (pouze ve Windows). Můžete také využít klávesnici na obrazovce nebo si otevřít nějaký textový editor nebo prohlížeč a zkoušet různé kombinace kláves, dokud se vám nepovede najít ten správný znak na vašem počítači nebo jiném zařízení.

Upraveno 20.1.2021, opraveno zejména zadávání znaků pomocí čísel na numerické klávesnici.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.