Monday's lessons pro opakované děje?

Dobrý den/Ahoj,

V jednotném čísle „Monday's lesson“ bude vždy znamentat jednu konkrétní hodinu v konkrétní pondělí.

• I'm not looking forward to Monday's lesson. (netěším se na hodinu co bude toto pondělí)

Nejednou jsem si při čtení anglického textu všiml, že oproti tomu „Monday's lessons“ nemusí být jen o více hodinách v jedno konkrétní pondělí, ale také o pondělních hodinách, které mám pravidelně, každé pondělí. To mi přijde nelogické. Zeptal jsem se na to rodilců na netu, souhlasili, ale přeci jen…ne všechno co jsou rodilci oochotní akceptovat je vždy naprosto správné. Jaký má toto použití status?

1. Očekával bych – I'm not looking forward to Monday's lessons. (Netěším se na hodiny v pondělí co teď bude)
  2. Překvapilo mě a nepoužil bych – I'm not looking forward to Monday's lesson­s. – (netěším se na hodiny co mám v pondělí , pravidelně)

Opravdu je v pořádku používat druhou variantu? Nedává mi to smysl..

Yes, the second version [referring to lessons that take place regularly on Monday(s)] is acceptable. Here's another example, where it's clear (because of „always“) that the reference is to lessons that take place every Monday:

English is taught through a text, or novel, daily in each class which again provides opportunities to apply reading skills. Monday’s lessons are always comprehension-based which may be linked to the text or other texts of varying genres to ensure robust coverage and exposure. (rdb.tynecoas­t.academy)

Where's the logic? The use of the Saxon genitive – 's – usually carries the sense of the definite article. One of the uses of the definite article is the sense of

only one (…) Určitý člen použijeme pro věci, které existují pouze v jediném exempláři. (helpforenglish)

„Monday“ is a day of the week. Every week (last week, this week, next week, the week after) has only one Monday. So Monday's lessons can refer to only the lessons that take place on the Monday of every week.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.