Help for English

učebnice pro individuální výuku?

 

Můžete mi někdo poradit vhodnou učebnici pro výuku one-to-one, především pro začátečníky a mírně pokročilé? Ty, co jsou na trhu, jsou obvykle hodně zaměřené na komunikaci ve skupinách… Budu ráda za vaše zkušenosti. Popřípadě nápady na nějaké komunikační aktivity při tomto typu výuky.

Pro individuální výuku, myslím, že není špatná knížka TIME TO TALK.

Já docela rád používal učebnice REWARD od Macmillan, od úrovně STARTER výš. Samozřejmě je to taky učebnice pro normální kurzy, ale celkem fajn se s tím pracuje i ve výuce one-on-one. Mám s ní nekolikaleté zkušenosti touto formou výuky.

Myslím si, že žádné učebnice nedělají obzvlášť pro tento typ výuky, ale hodně záleží na tom, jak si s tím učitel poradí. Ono i takové ty klasické pairwork se moc dobře dělají s učitelem… skupinovky těžko, ale samozřejmě to taky jde nějak adaptovat.

Na REWARDu se mi vždycky líbilo, že tam jsou takové celkem ucelené jednohodinovky, v učebnici je 40 lekcí, každá na jedné dvojstraně. Každá se dá dělat víceméně izolovaně, ale také na sebe navazují. Každou je možné dobře stihnout v rámci jedné vyučovací hodiny + domácí úkol – např. předem si přečíst článek z následující lekce. Mají k tomu taky celkem hodně komponentů.

Celý kurz REWARDu byl použitý pro jeden velmi úspěšný e-learningový kurz (učebnice, nahrávky, videa, cvičebnice…)

díky, zkusím si to někde půjčit a kouknout na to.

V kurzu používáme právě REWARD, momentálně na úrovní Pre-Intermediate, a jsem celkem spokojený. Nemám tedy ani jinou zkušenost. Opravdu velké množství gramatiky a jiného studijního materiálu čerpám z tohoto webu.

Dobry den.
Protože jsem se rozhodl dělat TOEFL, koupil jsem si Fourth Edition Cambridge Preparation for the toefl test, s CD k pocitaci. Ucim se anglictinu ve skole a doma. Bohuzel, snad taky proto, ze jsem to nekupoval osobne, jsem si nekoupil audio CDs na poslechy. Chtel jsem se zeptat, zda je nekdo nemate, pripadne zda byste byli ochotni mi je prodat, pripadne za kolik (pripadne i prepalit). Velmi Vam dekuji. „vosalik@hotma­il.com“ icq: 337804141 B.

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat na váš názor na učebnici English grammar in use. Pokud ji znáte. Jsem v 9. třídě. Jakou bych měla popřípadě zvolit úroveň?

English Grammar in Use samozřejmě znám a můj názor na ni jsem napsal ve své recenzi (viz sekce recenze).

Jakou učebnici ti doporučit, to záleží na trochu více věcech, než ve které jsi třídě. Např. na tom, jestli ti angličtina jde dobře, jestli se chceš spíš učit gramatiku, slovíčka nebo se připravovat na nějaké jazykové zkoušky apod. Učebnic je obrovské množství a je dobré se zastavit a koupit si takovou, která se bude nejvíc hodit.

Tu recenzi si přečti a když budeš mít jiné dotazy, určitě se ozvi, např. prostřednictvím tohoto fóra, nebo pomocí e-mailu.

Dobrý večer. Myslím, že angličtinu zvládám dobře. Radši bych potřebovala gramatiku. Na slovíčka mám jiné učebnice. :-D Jde mi spíš o to, jestli by Essential grammar in use nebyla zbytečná. Základy myslím, že snad znám. Dík za radu.
Na to, abych si kupovala obě, mi přijdou dost drahé.

No, dost drahé, jak se to vezme. Za čtyři hodiny konverzace s rodilým mluvčím dáte úplně stejně jako za obě učebnice IN USE.

Ta ESSENTIAL GRAMMAR IN USE není jen o úplných začátcích. Je tam spousta věcí, pro úrovně ELEMENTARY až PRE-INTERMEDIATE.

Tak děkuji moc za rady. Už mám english grammar in use doma.:-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.