Help for English

Americká angličtina - Kniha

 

Jarmi1 tu někde napsala pěknej přehled článků na HFE v kombinaci s knížkou Destination B1, to by bylo přesně pro tebe. Jen to najít :)

Podařilo se mi to najít.

http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…

Moc dekuji, knihu jdu objednat.

Destination je ale britská angličtina ne? Podle mě ti k samostudiu na téhle úrovni musí bohatě stačit tyto stránky a online výkladové slovníky :)

tak snad bude lepsi zacit s Britskou gramatikou

Zas o tolik se to neliší a na ty hlavní rozdíly učebnice jako Destination ukazují.

jo tak gramatických rozdílů je minimálně, horší už to je se slovní zásobou.

já osobně mám Destination B2, a jelikož preferuju AmE, tak s ní moc spokojen nejsem. Pro někoho, kdo chce používat BrE to určitě je skvělá kniha, ale já si pro jistotu téměř každé slovo musím ověřovat ve výkladovém slovníku, abych věděl, jestli to není vyloženě nějaký britský výraz, a že těch tam je docela dost.

V tomhle máš pravdu. Já též inklinuju spíš k AmE, Destination taky mám (ikdyž jsem teprve na začátku) a jsem s ní spokojen. Co jsem dosud měl, tak všechny knihy byly britské a s tím „problémem“ slovní zásoby jsem smířen a moc mi nevadí.

Můžete mi doporučit nějakou knihu americké angličtiny pro samouky. Měla by se týkat gramatiky, slovní zásoby a možná i výslovnosti pro úroveň elementary nebo pre-intermediate. Teď používám učebnice pro samouky z Oxfordu nebo Cambridge.
Americká angličtina se mi zdá hezčí, ale hlavně si píšu s jedním Američanem a myslím si, že by ho potěšilo, kdybych používala „američtinu“. I když jemu osobně to nevadí. Takže je to vyloženě pro můj dobrý pocit. A taky si myslím, že umět rozlišit mezi britskou a americkou angličtinou se bude hodit i u budoucích jazykových zkoušek.
Děkuji všem za případné tipy

to Roman Svozílek:
Dobrý den,
vámi doporučené učebnice vypadají rozhodně zajímavě, ale nějak jsem nepochytil rozdíl mezi nimi. Prošel jsem si jejich obsah a po obsahové stránce jsou vcelku stejné. A tak mě zajímá, jaký je v nich vůbec rozdíl – jestli je to podle obtížnosti atd.
Děkuji

červená je pro začátečníky
černá pro středně pokročilé
modrá pro pokročilé

Rozhodně je tam pak tedy rozdíl v ‚přístupu‘ k látce.
Nejnižší úroveň se nevěnuje pokročilým jevům, ale pochopitelně základní jevy probírá. Na rozdíl od jiných úrovní je však probírá velmi podrobně.

Knihy jsou přibližně stejně velké. Jelikož toho červená probírá mnohem méně, je jasné, že je pak mnohem podrobnější a má daleko více příkladových cvičení na základnější jevy.

Podobnost obsahu knih je jen zdánlivá, je třeba se na něj podívat podrobně.

Na knihách mám rád hlavně to, že na rozdíl od Murphyho neprobírají jeden jev na dvojstraně, ale věnují mu mnoho stran. Nejprve tam najdete to nejjednoduší, pak jsou cvičení, pak vysvětlí zase kousek, pak přidají další cvičení, ve kterých se opakuje to základní i to složitější.

Věty, ve kterých látku procvičujete, jsou obecně delší a zajímavé i z pohledu nových slovíček.

Ale jinak se knihy zaměřují čistě na gramatiku. No ale nejlepší je asi podívat se přímo do knih, pokud máte tuto možnost.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.