Kindle – zkušenosti, tipy

To Camelia: ano, nadšení trvá! Čtečku mám od začátku února a splnila moje očekávání: jako „rychločtenář“ si užívám ten luxus mít s sebou pořád spoustu knih na výběr. Čte se na ní moc dobře, pohodlně; skoro líp než z knih na křídovém papíře, který se leskne. Ale třeba na prohlížení netu není nic moc. Nicméně tablet, který by na surfování po síti byl rozhodně lepší, jsem nechtěla, kvůli podsvícenému display.
Na amazon-kindle.cz je hodně postřehů ohledně koupě Kindlu po 1. 4.http://fo­rum.amazon-kindle.cz/koup-kindlu-po-1–4–2011-t616.html

Na Aukru bývá za 3300Kč, což snad jde. Za tu cenu jsem to koupil já. Podle mě je to lepší možnost číst anglicky přes čtečku. Nejdůležitější je slovník – během tří sekund znám překlad jakéhokoliv slova do češtiny. Perfektní.

Clo už tam je. A tady cena už slezla, takže je to tak šul nul, s tím, že při koupi v čr je záruka 2 roky.

Takže kupujte v tady v Česku spíš :)

To Tethalka: Dík za ten odkaz. Tam se dá najít dost užitečných rad. Už mám objednáno, takže zbývá jen čekat až dorazí.

To Camelia5: to je fajn. Tak ať dorazí co nejdřív!

Pokud uvažujete o čtečce, tak doporučuji tuto- http://www.dealextreme.com/…-flash-44051

Za tu cenu naprosto nemá konkurenci.

A máte s ní zkušenost? Poměr cena/výkon vypadá vážně zajímavě, ale reference by se hodily. A z popisu jsem pochopila, že má „klasický“ podsvícený display, není na bázi elektronického inkoustu. Ale třeba se pletu.

Já myslím, že to bude nějaká čínská napodobenina nějaké čtečky.

Z popisu jsem taky pochopil, že má podsvícený display, a ten rozhodně není dobrý na několikahodinové čtení. Fakt o podsvíceném displayi utvrzuje možnost přehrávání videí, což na klasické E-inkové čtečce není možné.

Přikláním se k možnosti, že se jedná buď o fake, nebo jak jsem říkal, může se jednat o čínskou napodobeninu, která dlouho ani nevydrží.

A jak píše tethalka, máš s ní battlefield zkušenost?

To nemá z čtečkou nic společnýho :)

Že to nemá s čtečkou nic společnýho bych určitě neříkal. Možná pro někoho kdo si teď nějakou za 4000Kč koupil. :-)
Ano, jednu jsem kupoval bráchovi, spokojenost. Mimochodem si můžete pod tím produktem přečíst reference ostatních kupců.

Spíš mi to přijde jako tablet a ne čtečka. A i když se na tabletu (a „chytrých telefonech“) taky dají číst elektronické knihy, byl mi víc sympatický ten elektronický inkoust. A jak je to tedy s tím displeyem? Je podsvícený?

Co dělá čtečku čtečkou, je ten displej založenej na technologii e-ink… tohle je klasický LCDčko, ze kterýho se ani snad nemůže dát pohodlně číst ..

Tohle je jen nějakej čínskej mix tabletu a rádoby čtečky…

Ale jestli je s tím někdo spokojenej, tak je vše v pořádku :)

Jistě, bez podsvícení nemůže LCD display fungovat :)

Do Kindlu si můžete stahnout mapy měst:
http://www.ebookmaps.com/en/index.php

Kindle musím doporučit dál. Kdo se nechce tahat s knížkou, tak je tady tato možnost. Navíc některé knihy, co čtu, se u nás koupit nedají a objednávat knížky z USA, to ne.
Oxfordský výkladový slovník je parádní, dokupovat jiný snad není ani potřeba. Opravují svůj předchozí příspěvek – překládat do češtiny každé slovo není nejmoudřejší řešení. :-)
Přišlo mi originální pouzdro na Kindle od Amazonu. S poštou mě stálo skoro litr. Po odečtení té částky z účtu jsem celkem koukal, protože jsem to nepřepočítával. Za ty peníze se ale vyplatí, je reprezentativní. Až se na takovou nevzhlednou krabičku nehodí. :-)

Co se týče ostatních „čteček“ – čtečka knih musí být s e-inkem. Ty podsvícené jsou k ničemu, moc to nevydrží a leskne se to. Když už něco podobného, tak iPad. Ten ale není na čtení knih určený, je to multimediální hračka.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.