Kindle – zkušenosti, tipy

http://www.amazon-kindle.cz/…uryna-tydne/

Ale než jsem to našla, to byla doba!

Zjistila jsem, že u některých titulů Amazon nabízí bezplatné zaslání ukázky z knihy. Já mám od Edwarda Rutherfurda Sarum, London a Russka. Je toho docela dost. Myslím si, že je to začátek knihy do konce 1. kapitoly. Není to sice celá kniha, ale na moje procvičování to bohatě stačí.

Pokud chcete číst zjednodušenou četbu,tak si ze stránek
http://www.newsinlevels.com/
můžete nakopírovat do bloku články a ty pak uložíte do Kindle.
Sebou máte slovník i poslech.

nedají se do toho dostat nějaké noviny zahraniční? ( NY times apod.) ?

to Filip
zatím vím jen o placených.

To Filip: předplatné na Amazon.com (nechávám si posílat NYT Book Revies), není to ani moc drahé.

co to znamena to " ne moc drahé" ? co za to dostnu? :) díky za info :)

To Filip: nejjednodušší bude, když se podíváš na stránky Amazonu, ty ceny jsou různé (třeba u časopisu, co si kupuju já – zmíněné NYT Book Revies – je to cca pět dolarů měsíčně nebo necelé tři dolary za jedno číslo; nepamatuju si to přesně). Časopisů a novin je tam v nabídce několik desítek, rozděleno podle žánrů. A cenový rozptyl poměrně velký, od částky jako necelé dva dolary za měsíční předplatné až tak k sedmi dolarům měsíčně.

Filipe, mnoho periodik, která jsou jinak placená, se tam dá dostat zadarmo a není to nelegální. Použij program Calibre, který slouží nejen pro převod textových formátů, ale také má RSS modul, který z tisku umí vycucat obsah, převést do čtečky a zaslat. Mnoho českých periodik navíc nabízí zasílání obsahu zdarma (například idnes nebo aktuálně), myslím, že by se něco podobného dalo najít i pro zahraniční tisk. Další variantou je použití služeb jako je www.klip.me, kde si můžeš článek z webových novin „vystřihnout“ a poslat jediným kliknutím. A existuje ještě jedna možnost – ukázka předplatného, která trvá asi 14 dní, ale pak ji nesmíš zapomenout zrušit, protože bys ji už musel dál platit.

Chtěla jsem se zeptat, na kolik vás vyšla cena čtečky Kindle 3. Chtěla jsem si ji objednat z amerického amazonu a vyšla by mě i s poštovným na 3500 Kč což se mi zdá docela dost. Ale je zase nesponzorovaná na rozdíl od těch našich. Co myslíte?

To Majulis: Kindle 3G mě koncem letošního ledna vyšel zhruba na 3600 Kč, kupovala jsem na americkém Amazonu. Investice nelituji, naopak. Koupit ji na americkém Amazonu je i po snížení celní hranice pořád výhodnější než nákup na Alze. Dá se využít i zprostředkovaný nákup (amazon-kindle.cz), ale s tím nemám zkušenost. V diskusích se tam ale o různých možnostech nákupu dozvíte asi nejvíc.

Kromě celní hranice by se ale mělo platit DPH pro všechno zboží nad 22,– Euro (koupené mimo EU). Já mám čtečku už z dřívějška, tak nevím, jak to funguje, ale určitě by stálo za to si to zjistit.

děkuji. Nakonec jsem si čtečku z amerického amazonu objednala. Už se moc těším, ale dostanu ji až k vánocům :-( :-)

Objednala sis Kindle 3 nebo už ten novější?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.