Help for English

všeobecně ke slovní zásobě

 

Stejný dotaz jsem vznesla v podobě komentáře u tématické slovní zásoby, ale protože by mě zajímaly názory ostatních, tak jej zde kopíruji ještě jednou:
Tak mě napadlo, zda by nešlo upravit zobrazování slovní zásoby tak, že by volitelně bylo možno skrýt české významy (a to i pro verzi pro tisk). Pro pokročilejší studenty by to mohlo sloužit i jako výkladový slovník. Ze zkušeností vím, že pokud je na prvním místě zobrazen český ekvivalent, přirozená lenost už oku nedovolí, aby ho přeskočilo a přednostně si přečetlo anglický výklad slovíčka. Je to škoda, neboť výklady jsou velmi zdařilé.
(nedokážu ovšem odhadnout, nakolik složitý zásah do programu by to obnášelo)
Díky

Odpovím tedy ještě sem:
Ano, jsem si toho vědom, sám nemám české překlady v lásce. Proto je v nastavení profilu někde možnost ‚zobrazovat český překlad‘ nebo tak něco. Nevím ale, jestli to funguje všude, nebo jen v klasickém vyhledávání ve slovníčku. Rozhodně tuto funkci doděláme a doladíme.

Teď jsem to zkoušel a zdá se, že to nefunguje vůbec. No, budem to muset opravit, protože to je důležitá funkce.

Díky za vstřícnost.
Musím přiznat, že jsem si té možnosti v profilu vůbec nevšimla.

Dobrý den,

děkuji za upozornění, už je to opraveno a mělo by fungovat u všech klasických výpisů slovíček – tedy při procházení okruhů slovní zásoby, při vyhledávání ve slovník i ve vezi pro tisk…

V současné době to nefunguje v „minislovníčku“ – to je slovníček v levém sloupci, který vyhledává slova, která zrovna píšete. A nefunguje to ani v „rychloslovníčku“ tedy při dvojitém poklepání na libovolné slovo. Určitě na tom ještě zapracuji.

Pro upřesnění doplním, že pokud si nechcete zobrazovat český překlad – může si každý přihlášený uživatel v „nastavení“ překlady vypnout pomocí volby „Zobrazovat překlady ve slovníku: “

Nyní už by se neměly (těm co to mají tak nastaveno) zobrazovat překlady ani v „rychloslovníčku“ tedy při dvojkliku na libovolné slovíčko na stránce.

Budeme rádi za každý nápad nebo připomínku k této funkci.

Teda, vy si ani o Velikonocích nedáte pokoj! :-D
Díky moc, Vaše pružnost a rychlost je obdivuhodná! Hned to vyzkouším.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.