Help for English

Jazyková škola LITE

 

To není jen Cruise. Mě na nich docela vyděsil ten tlustý svazek adresáříku, co holky držely v ruce, a ta, co neprodávala, obvolávala studenty, kteří nedošli na hodinu. To jazykovka zase tak běžně nedělá :shock:

K tématu rád připojím tři věci.
1. LITE samotná spadá pod „Applied Scholastics“, aplikovanou scholastiku. Ta je zase zastřešená „Church of Scientology“, Scientologickou církví.
2. z vlastní zkušenosti (pravda, téměř 3 roky staré..) vím, že studenti nepřicházejí JAKÝMKOLIV způsobem do kontaktu s „církevní částí“ této školy. Učí se pouze anglický jazyk. Pokud tedy od té doby nedošlo k nějaké drastické změně, jako student se nemáte čeho bát.
Z mého pohledu asi nejdůležitější bod, který chci adresovat učitelům angličtiny je:
3. učitelé LITEu však ke scientologickým kurzům vedeni a směrováni JSOU (většinou za účelem „zkvalitnění výuky a schopností učitele“). Tyto kurzy pak mohou mít velmi zničující vliv na vztahy s blízkým okolím, osobní integritu a psychickou vyrovnanost…sa­mozřejmě jim jejich kolegové Scientologové vzápětí nabídnou pomocnou ruku-další placené semináře či tzv. audit (pekelně drahá věc :-)…).
Hezký zbytek dne :-)

To Jiří: takže jestli tomu rozumím, v ohrožení jsou spíš ti učitelé, studentů se to až tolik netýká?

Tethalka, když mně by vadilo, že jsem se dostala do jejich „books“, že mají moje kontaktní údaje :oops: A vůbec nejhorší by mi připadalo, kdyby učili moje děti a já o tom nevěděla!

Tethalka: Přesně tak. Pokud se něco od té doby extrémně nezměnilo, studentů se to nedotýká v podstatě VŮBEC.

To Neverwhere: mě by to vadilo taky (zejména to, co by se týkalo mých dětí). Na tohle jsem háklivá. Navíc bych nechtěla, aby mě učil někdo, koho jeho vedení takhle manipuluje.
To Jiří: díky. Myslím si ale, že studentů se dotkne minimálně to, že jejich učitelé jsou vedeni takovýmto způsobem.

I když studenti údajně ovlivněni nejsou, docházením do této školy tu sektu přímo podporujete. Ruce dál.

Pildo, zcela souhlasím.

Je to firma od sekty scientologů.

Ahojky. Mám 3 roky starou zkušenost z pardubický pobočky. Potřebovala sem udělat maturitu, totálně sem nemluvila. Jak říkala Mystiqe někde zkraje opravdu to tam funguje tak, že se napíší slovíčka, x krát je opakuješ a pak dosazuješ do „větných vzorců“ různá slovíčka. Dneska už mám net i jiný přístup k učení, tak nevím, jestli bych do toho znovu šla, ale je fakt, že tehdy mi to pomohlo, protože sem se rozmluvila a tu ústní část zkoušky udělala nad očekávání, dokonce sem i vtipkovala v angličtině:D O žádný sektě ani církvi sem nic nepostřehla. Pokud je to tak, tak fíha.. :shock: Jinak doporučuju domluvit se s nějakou kámoškou, že budete spolu mluvit jenom v angličtině a vyhledávat anglicky mluvící lidi, třeba erasmáky.

Ahoj, nestačím se divit. Sama jsem šla před 4 měsíci šla na konkurz učitele do Lite, zarazil mě velmi podrobný dotazník k přijetí, aniž by se předem něco probralo. V recepci mi vrazili desky s dotazy, teď mě právě mrzí, že jsme se nejdřív neptala. Nechala jsem tam poctivě vyplněné záznamy, úplně zbytečně, protože podmínka přijetí byl jejich absolvovaný kurz k učitelství v ceně 12 000,– a závazek dalšího plného nasazení v Lite, což se s mým studiem vůbec neslučuje.
Pohovor byl v češtině, vůbec nezjišťovali znalosti, stačila jim dosažená úroveň papírově.Odcházela jsem se smíšenými pocity, bylo to zarážející.
Ale kdybych do toho šla, tak neinformovaná, vůbec mě nanapadlo pídit se po pozadí této školy. A na rozmluvení doporučuju se s někým domluvit, já chodila s kámoškou, posedět, popít, pokecat, ale jen v aj. Nestojí to tolik a je to fun. :-D

já jsem si nikdy nevěřil při konverzaci. až dokud jsem nezačal chodit do pražské lite – http://www.lite.cz/ během týdne jsem se rozmluvil a absolvoval jsem tam další tři kurzy, na čtvrtý se chystám. řekl bych teda, že mi to docela sedlo :)

Podrobný článek o jazykové škole LITE:

http://www.r-factor.cz/lite.htm

Dovolím si podotknout, že studentů se vždy dotýká stav učitele. Jak kdo žije, tak i učí. Čili je nesmysl tam chodit jako student, že mne se jejich ideologie nikterak nedotkne.
Já jsem třeba katolík, a své studenty, aniž bych o to vědomě usilovala, k principům desatera vedu ať chci či nechci. Podvědomí je podvědomí. 8-)
Tahle jazykovka nemá a ani nemůže mít univerzální klíč k naučení se jazykům!
A negativní reklama je taky reklama! :?

Chci poprosit někoho, kdo ma zkušenost s jazykovou školou Lite z pozice lektora, o podrobnejsi info o praci a potvrdit/vyvratit famy, ktere koluji internem ohledne dopadu jejich spojeni s cirkvi na lektora. Dekuji!

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.