Help for English

Weak vs. Strong Pronunciation Form

 

Většinou to používají, když váhají a řeknou člen, ale ještě neví, co za ním bude… řeknou tedy jen THERE WAS A… a pak přemýšlí, jak to říct dál, jak se té věci říká apod.

A nebo zase když to chtějí zdůraznit, tu neurčitost podst. jména.

Podobně čtou THE s /-i:/ i před souhláskou, když na ten člen dávají důraz a nebo když ještě neví, co za tím bude.

Te vyslovnosti „thi“ urciteho clenu i pred souhlaskou jsem si take vsiml. V praci, kdyz vedouci ma pred zacatkem smeny brief, tak to takto vyslovuje dost casto. Ale on je puvodem ze Zimbabwe, tak jsem si myslel, ze to je jen nejaka jejich „specialita“ :)

Díky za odpověď.
Taky mně bylo kdysi vysvětleno, že /thi:/ před souhláskou používají v případě, že chtějí vyjádřit (zdůraznit), že to je např. TA věc, o které jsme už mluvili, nebo je jinak posluchači jasné, o kterou „věc“ se jedná.

Chci se ještě zeptat, jestli neplánujete napsat i nějaký článek o posunu přízvuku (Stress Shift) – http://img145.imageshack.us/…shiftrx3.jpg
Děkuji.

Časem bych byl rád, kdyby na HFE bylo všechno… včetně základů anglické fonetiky, morfologie, syntaxe, lexikologie apod. Ale času je málo…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.