Help for English

Úrovně znalosti angličtiny

Komentáře k článku: Úrovně znalosti angličtiny

 

Uroven

Ja prochazim postupne vsechny testy. trochu me mrzi, ze nejdou vyhledat ve sledu podle urovne. At uz prochaizm test pro zacatecniky nebo hodne pokrocile, porad je nekde nejaka zazita chyba.

Ako ucitelka a lektorka ti mozem povedat, ze ak si bola na 14 dnovom kurze v Irsku a si studentkou ZS, tak si velmi pracovita a mas zaujem o AJ.

Informacia o dosiahnutelnej urovni na ZS je myslena ako priemerne dosiahnuta uroven nie individualne moznosti jednotlivych deti.

Gratulujem a len tak dalej :)

Nie, zahranicny pobyt nespasi, ale vrelo ho odporucam. Presnejsie, studijny pobyt.
Minimalne v oblasti prekladu a realii to je velmi vidiet. Castokrat prekladatelia, spoliehajuci sa na slovniky a nie na vlastnu skusenost, prekladaju uplne hluposti:

chick peas – hrach
peppers – cierne korenie

Skolsky system a zdravotnictvo, volny cas, … je uplne zaplieneny zlymi a nevhodnymi prekladmi z dovodu kulturnych rozdielov.

college – univerzita
cottage – chata, chalupa
estate – sidlisko

Velmi tazko sa studentom potom vysvetluje, ze to v skutocnosti nie je tak.

Takze prosim podporte studentov, aby isli a v zahranici studovali, nie je to nevyhnutnost, ale je to velmi prinosne pre ich buduci zivot.

Re: Re: Re: Re: k tomu

Problém se slovníky, jak uvádíte, je ale jen v používání dvojjazyčných slovníků. My tu doporučujeme kvalitní výkladové slovníky a tam nepřesné překlady člověk nemusí řešit, protože si přečte, co to doopravdy znamená.

Ahoj ;)
Já si třeba vůbec nejsem jistý mou úrovní ;) Byl jsem na výměně v Řecku, kde jsem se rozmluvil a ano … mluvím tak, že se dorozumím s cizincem. Pokud si pustím film v Aj s Aj titulkama, tak filmu v pohodě rozumím. Ovšem když píši nebo mluvim dělám hodně chyb ;) Pokud dělám u Vás testy na pre-int. tak mám tak … 80% úspěšnost což si myslím, že de :p Proto se v gramatice řadím na pre-int. a v ústním projevu nevim.. při mluvení většinou používám jenom pár časů … většinou nikdy nepoužívám present/past perfect …

AHOJ JA JEM NIKI

AHOJ JA JSEM NIKI :shock:

slovník

Ahoj,zajimalo by mě kolik bych asi měl znat slovíček na urovni A2 a B1. Myslim zhruba,protože přesně se to neda vyjadřit. :-)

hezke stranky

Kde začít?

Ahoj,jsem tady nová a bohužel jsem úplný začátečník.Poradí mi někdo prosím s čím mám vlastně vůbec začít?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od krasomilova vložený před 12 lety

Kde začít?

Ahoj,jsem tady nová a bohužel jsem úplný začátečník.Poradí mi někdo prosím s čím mám vlastně vůbec začít?

Re: Kde začít?

Přečtěte si na úvodní stránce nahoře článek JSTE TU POPRVÉ?

Ahoj všem,

jsem moc ráda, že jsem našla tyto stránky. Jsou úžasné. Mám trochu probém s nalezením vhodného kurzu v reálu. Před deseti lety jsem z AJ odmaturovala a pak pobývala 3 roky ve státech. Mám tedy celkem dobrou slovní zásobu, výslovnost, konverzace, poslech také na slušné úrovni. Bez problémů rozumím textům v časopisech a filmům v originale. Ale s gramatikou to je katastrofa. Všechno motám dohromady, gramatice moc nerozumím ani v češtině. Řídím se jen podle intuice. Ale při testech pletu i přítomný čas :-( Moc ráda bych si udělala nějaký certifikát. Ale pokud je angličtina hodnocena dle nejslabší složky, tak možná na úrovni A2…Zkusila jsem různé ukázkové lekce, ale naprosto mě zklamala příšerná výslovnost lektorů… Vím, že by mi možná pomohli s gramatikou, ale to se vážně nedalo poslouchat…
Co s tím?

HELP

jak se mám nejlépe naučit naq test TOEFL? jsou nějaké testy free na internetu? jdu hledat ale kdyby někdo měl nezlobil bych se. 8-)

IELTS

Zdravím!
Prosím, jaká úroveň ve výše uvedeném měřítku přibližně odpovídá úrovni 5 na zkoušce IELTS?
Děkuji.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od milarepa vložený před 12 lety

IELTS

Zdravím!
Prosím, jaká úroveň ve výše uvedeném měřítku přibližně odpovídá úrovni 5 na zkoušce IELTS?
Děkuji.

Re: IELTS

Podle této tabulky je to mezi B1 a B2:

www.britishcouncil.org/…oe_flier.pdf

Re: Test urovne vasi anglictiny…

No, je to opravdu hodně orientační. Vyšlo mi B1 – předpoklad pro PET. Já se cítím tak max. na A2, spíš A1. Asi se hodně podceňuji :-D

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.