Já také 60, ale neříkala jsem si, že to je jednoduché. Hledala jsem k tomu nejdříve nějakou lekci, ale našla jsem rovnou procvičování. Ale i tím se člověk učí, a hlavně to tu je ukázáno i správně a to je super.
Komentáře k článku: Word Building 1
Já také 60, ale neříkala jsem si, že to je jednoduché. Hledala jsem k tomu nejdříve nějakou lekci, ale našla jsem rovnou procvičování. Ale i tím se člověk učí, a hlavně to tu je ukázáno i správně a to je super.
hmm 70..nic moc ![]()
Nejsem si jistá ale nezdá se mi tato věta: His book was an immediate success- Podle me by to melo byt bud:
His book had succes. a nebo
His book was succesful.
předem děkuji za vysvětlení.
Nejsem si jistá ale nezdá se mi tato věta: His book was an immediate success- Podle me by to melo byt bud:
His book had succes. a nebo
His book was succesful.předem děkuji za vysvětlení.
Re:
Ne, BE A SUCCESS je běžná vazba, která znamená ‚mít úspěch‘.
Tvorba slov
Dobrý den pane Víte, díky za skvělé stránky.
Docela mně vyhovuje učit se všechny tvary od kořene slova najednou a proto na internetu hledám nějakou stránku s nejčastějšími anglickými slovesy, příp. pod. jmény a od nich odvonými tvary. Nemůžu ale nic takového najít…Myslím to tak, aby to bylo napsáno vše na jedné stránce, podobně jako v Cambridge slovníku…lépe s překladem do češtiny. Existuje něco takového? Díky. Pepa
Tvorba slov
Dobrý den pane Víte, díky za skvělé stránky.
Docela mně vyhovuje učit se všechny tvary od kořene slova najednou a proto na internetu hledám nějakou stránku s nejčastějšími anglickými slovesy, příp. pod. jmény a od nich odvonými tvary. Nemůžu ale nic takového najít…Myslím to tak, aby to bylo napsáno vše na jedné stránce, podobně jako v Cambridge slovníku…lépe s překladem do češtiny. Existuje něco takového? Díky. Pepa
Re: Tvorba slov
Netuším. Nejlepší volba bude asi slovník. ![]()
Dobrý den, chci se zeptat – destruction je podstatné jméno od destroy i destruct? Děkuju, Eva P.
Děkuju. Já mám slovník Lingea 2000 a tam právě když zadám destruct, tak derived forms jsou destructiona monoho dalších.. a když zadám destroy, tak jediná derived form tam je destroyer.. No, vypadá, že Lingea není dokonalá.. Děkuji.
Není třeba zavrhovat lingeu,jen na takovéto věci je nejlepší
výkladový, popř. etymologický slovník. ![]()
Není třeba zavrhovat lingeu,jen na takovéto věci je nejlepší výkladový, popř. etymologický slovník.
Děkuji
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.