Help for English

Rozhovor s Markem Vítem

Komentáře k článku: Rozhovor s Markem Vítem

 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Milan Navrátil vložený před 14 lety

Další oblíbení autoři

Mohl bych se zeptat, pane Víte, jací jsou Vaši další oblíbení autoři vedle Herberta, Kinga, Crichtona a Grishama? (Všechny tyto autory mám rád.) Hodně dám na Vaše doporučení?

Re: Další oblíbení autoři

Zamyslím se, poradím.

Marie Carbová učitelka angličtiny

Angličtinu učím přes skype. Na vaše stránky chodím sama i se svými studenty velmi často. Vždy jsem si myslela, že autoři jsou za službu placeni. K úrovni vyučování angličtiny na školách. Znám nekvalifikované učitele, kteří mají znalost angličtiny a učí dobře a kvalifikované učitele, kteří učí špatně. Záleží spíš na pracovitosti a zájmu. Vaše stránky mě učí obojí.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marie Carbová vložený před 14 lety

Marie Carbová učitelka angličtiny

Angličtinu učím přes skype. Na vaše stránky chodím sama i se svými studenty velmi často. Vždy jsem si myslela, že autoři jsou za službu placeni. K úrovni vyučování angličtiny na školách. Znám nekvalifikované učitele, kteří mají znalost angličtiny a učí dobře a kvalifikované učitele, kteří učí špatně. Záleží spíš na pracovitosti a zájmu. Vaše stránky mě učí obojí.

Re: Marie Carbová učitelka angličtiny

Díky za komentář i za přízeň!

Zdravím,

tohle jsou naprosto perfektní stránky8-)! Už několik let je pravidelně navštěvuji a pořád se tu dovídám nové a nové věci, které jsem předtím neznal.

Rád bych se zeptal na pár otázek: Už delší dobu se učím napodobovat americkou výslovnost (hlavně podle filmů a seriálů), ale mám pocit, že mi to pořád nějak moc nejde:-(. Znáte nějaký osvědčený způsob (kromě sledování filmů a seriálů), pomocí kterého by se dala perfektně naučit americká výslovnost? A ještě bych se rád zeptal, zda byste mi mohl prosím poradit nějakou dobrou knihu nebo učebnici, která by se celkově věnovala problematice rozdílů mezi americkou a britskou angličtinou? Už delší dobu něco takového sháním, ale bohužel nemůžu pořád nic najít.

Předem díky za odpověď!

Dobrý den,
pokud se smím zeptat, zajímalo by mě, co přesně jste na universitě v Pardubicích studoval? Děkuji

Odkaz na příspěvek Příspěvek od AJLeArNeR vložený před 14 lety

Dobrý den,
pokud se smím zeptat, zajímalo by mě, co přesně jste na universitě v Pardubicích studoval? Děkuji

Re:

Učitelství anglického jazyka.

Jazyk

Zdravím :-),nějakou dobu jsem si říkal jak asi autor těchto stránek začínal,a deska jsem to zjistil :-),s angličtinou se setkávám už nějakou dobu,ale nikdy jsem na tento jazyk neměl pořádného učitele,na základní škole jsem se ji učil v rámci ´okrajového kroužku´,takže z toho nic valného nebylo,poté jsem se rozhodl že se snad jednou někdy přestěhuju do nějaké anglicky mluvící země,no a s tím jsem nastoupil na SŠ,kde jsem měl učitelku toho rázu která učila studenty podle toho zda to byli studentu studijního oboru či učňovského,a jelikož jsme byl studet učňovského,zrovna kvalitní to nebylo,první dva ročníky celkem šli,ale poté mne začala angličtina i bavit,tak jsem se ji učil i ve volném čase,z velké části mne k tomu dovedl objev těchto stránek,kde jsem se naučil plno věcí,které bych se na hodinách ve škole nenaučil,hlavně ale že v ddatku k výučáku mám připsáno že bych měl umět formulovat názory alespoň v jednom zahraničním jazyce,a že spousta pojmů z Elektrotechniky mi připadá že je převzata právĚ z angličtiny,ale učitele na angličtinu nic moc :-(,no ale o tomto tohle není,tímto bych tedy rád poděkoval za stránky myslím že jsou parádně zpracované,a skoro jsem ani neuvěřil tomu kdyŽ jsem zjistil že to děláte ve volném čase,a nejsou placené,od té doby co sem chodím jsem zjistil kolik mi toho chybí :-),no a v současné době čekám na vystavení dokadů a následné vystěhování do Velké Británie za ůčelem hlavně práce,ale samozŘejmě Jazyka protože s angličtinou se člověk domluví na spoustě místech :-),stránky mne mimo jiné motivovaly si přečíst nějakou knihu v angličtině,tak si půjdu něco sehnat,budu držet přízeň i později,dokud to půjde,jak už bylo mnohokrát zmíněno:Anythin­g´s possible

HFE

Už to zde bylo mnohokrát zmíněno, ale vaše stránky jsou skvělé. Mrzí mě že jsem tuto stránku nenašel dříve. Ale už pro mě není angličtina takové zlo jako bývala. Hodně věcí už jsem se zde naučil a většinu zapomněl :) ale věřím že s vašimi stránkami to zvládnu.

Re: Re: …GB x US anglictina

Ahoj, tak to by bylo super. Můj mail je ondra.sp@atlas.cz. Díky moc.

obdiv a dík

Pane Víte,skláním se před nezištnou a vynikající prací pro zájemce o AJ.Zvláště Vaše začátky s AJ mě velmi povzbudily, že bych to mohla zvládnout něky v daleké budoucnosti i já. Ještě jednou díky za Vaší práci a také velké poděkování Vaší manželce za trpělivost.

Velmi inspirativní rozhovor. Děkuji Vám za skvělou dosavadní práci a přeji spoustu chuti a elánu do budoucnosti nejen těhto stránek, ale i do osobního života :)

díky

Přípravuji se na státnice a bez těchto stránek bych byla asi dost zmatená:-) Hodně mi pomáhají ujasnit si, jak angličtina „funguje“ – jakou má strukturu, jak k ní přistupovat, jak se vyhnout „czenglish“ atd.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.