Help for English

Slovní přízvuk: geography, biology, democracy...

Komentáře k článku: Slovní přízvuk: geography, biology, democracy...

Vynikající článek.

minutes

Pěkný článek.Díky.Měl bych dotaz.

Jak vyslovit MINUTE(S), když chci říct " zápisky, poznámky ( z porady"

" majnuts" ?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Filip Waldhans vložený před 12 lety

minutes

Pěkný článek.Díky.Měl bych dotaz.

Jak vyslovit MINUTE(S), když chci říct " zápisky, poznámky ( z porady"

" majnuts" ?

Re: minutes

normálně /minits/. To, o čem píšete, by bylo přídavné jméno nepatrný, maličký, miniaturní

Hezký!

vzhledem k tomu, že mám problémy s přízvukem i v češtině (díky ostravštině, kde je přizvuk zásadně na předposlední slabice),tak na mě tento článek působí poněkud depkoidně. nicméně, je vynikající :) jen by mě zajímalo, jestli to taky tak pěkně předpisově všichni rodilí mluvčí dodržují :?:

Odkaz na příspěvek Příspěvek od magda91 vložený před 12 lety

vzhledem k tomu, že mám problémy s přízvukem i v češtině (díky ostravštině, kde je přizvuk zásadně na předposlední slabice),tak na mě tento článek působí poněkud depkoidně. nicméně, je vynikající :) jen by mě zajímalo, jestli to taky tak pěkně předpisově všichni rodilí mluvčí dodržují :?:

Re:

A proč by to nedodržovali? Pro ně je to přirozené, oni by zase nepochopili ten náš přízvuk :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od magda91 vložený před 12 lety

Re:

Jistě, správný slovní přízvuk je zcela přirozený.

Přízvuk v Angličtině

Co psal výše Pan Marek samozřejmě neplatí pouze u angličtiny, jsem teď víc než rok v Německu a tady jsem hlavně ze začátku, teď už spíš zřídka, narážel na stejný problém, kdy špatně z neznalosti zdůrazníte přízvuk někde kde nemá být a oni vám prostě buď nerozumí, nebo rozumí něco jiného, co pro českého mluvčího by znělo skoro stejně, ale pro Němce prostě ne.

Super článek ! Bohužel už nejdou spustit nahrávky :(

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit nebo se můžete přihlásit účtem na Facebooku.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.